婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

成日翻去食飯,都會俾99話一啲好難聽的說話,已好嬲。唉,有咩放法可以唔甘上心呢?
成日都係個囡面前話你媽點點點,我聽到覺得好黑人憎,例如我唔俾囡食甘多零食,就話我樣樣唔俾野佢食,真係發神經。永遠只會話新抱,從來沒半點讚賞。真係好憎

男爵府

時運高,乜都聽唔到,或者找老公解決

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

預左啦 ! .....慢慢的我也學識左講野有骨(呢樣我學的好快)宜家反而99的兒女都不太夠膽直接與我對話 怕左我。

ingrid000    發表於 19-1-22 08:38

別墅

Csychuchu 發表於 19-1-22 02:20
成日翻去食飯,都會俾99話一啲好難聽的說話,已好嬲。唉,有咩放法可以唔甘上心呢?
成日都係個囡面前話你 ...

你同番你個女講: 你嫲嫲對你真係好好, 乜野都俾你食, 食到你肥C大隻, 第時喉嚨痛、咳、變大肥妹、註牙就記住嫲嫲今天點對你, 記得問嫲嫲俾錢你睇醫生, 搵嫲嫲陪你睇醫生呀! 乖女~!

大宅

美之選468 發表於 19-1-22 08:00
預左啦 ! .....慢慢的我也學識左講野有骨(呢樣我學的好快)宜家反而99的兒女都不太夠膽直接與我對話 :happy ...

我都系系我99身上學到,而家我都俾說話佢聽。
以前我聽得佢多,因果

男爵府

我99竟然話一個幼稚園小朋友做長舌婦...

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ingrid000 發表於 19-1-22 08:49
你同番你個女講: 你嫲嫲對你真係好好, 乜野都俾你食, 食到你肥C大隻, 第時喉嚨痛、咳、變大肥妹、註牙就 ...

哈哈

大宅

傻蛋蛋 發表於 19-1-22 13:23
我99竟然話一個幼稚園小朋友做長舌婦...

點解甘講?

男爵府

Csychuchu 發表於 19-1-22 13:29
點解甘講?

因為小朋友玩的時候不停說話

ingrid000    發表於 19-1-23 08:13

別墅

傻蛋蛋 發表於 19-1-22 21:14

因為小朋友玩的時候不停說話

男爵府

2019新春慶豚圓

左耳入右耳出

大宅

2019新春慶豚圓

直接答佢得啦奶奶你講少句啦,你唔煩我都厭。

別墅

最憎係對住我b講野,其實就比說話你聽。
例如我b舊時未加固,差唔多夠鐘飲奶就驚死佢孫餓親。係甘同我b講叫媽媽快啲沖奶你飲啦,明明佢個仔都係度。我聽到通常就會叫我c6去便衰得過佢仔肯比我點。

又或者其實呀b係褸計,嗰時已經4小時一次奶。明明飲完奶唔夠兩粒鐘。我奶奶又話呀b肚餓。我話未夠鐘飲奶啵。佢又要係我面前同我b講媽媽唔比你飲奶。

大宅

我奶奶平時好似無咩,對我都ok
但有時都唔知佢有心定無意咁彈2 句過我聽

例如佢個仔整親唔想講佢知,我咪唔出聲,佢話我點做人老婆,個老公咩事都唔知,我想話唔係我唔知,係你個仔唔想你知,我只係費事出聲

又例如佢個仔買左車佢唔想個仔揸,唔哦得個仔就係咁哦我

最新一單係話我好張bb床夜晚放自己房唔放姐姐房,咁呀b喊咪會嘈住佢個仔訓,第二朝佢個仔邊夠精神返工,c6 已經話咁姐姐夜晚訓唔到,朝早點湊,佢仲要話請得姐姐,姐姐就預左佢要湊,我心諗咁人地都要休息嫁!況且嗰個係你個仔,呀b夠係你個孫啦!生得就預左要好好照顧呀b, 又唔見你話嘈住我訓

侯爵府

2019新春慶豚圓

呢D奶奶乜都赖人,正八婆

大宅

好媽媽勳章

99成日都會比說話我聽,但我唔會理佢,唔出聲只會以為你怕左佢。

試過~
老公病,99講左句,老婆無照顧你咩!
我都講左句,未婚前你唔會病架!你應該娶個醫生/護士照顧你麻。

我個仔生暗瘡,99又有說話講:一定似你阿媽喇!你爸爸細個時邊會生暗瘡。
我回返句:嘩!仔仔,你好勁架!你係人類市上第一位單性繁殖既人呀!唔需精子都可以繁殖喎!你所有野都係似我架喇!咁你要好好孝順我喇!

公爵府

2019新春慶豚圓

moontsui 發表於 19-1-28 00:47
99成日都會比說話我聽,但我唔會理佢,唔出聲只會以為你怕左佢。

試過~

好正

大宅

moontsui 發表於 19-1-28 00:47

試過~

男爵府

我b 一喊就話我抱得佢唔舒服 佢發屁就話我無戒口 人奶搞到佢咁 佢有談就話我飲凍野 一喊就話我嚇親佢 好q 煩
te quiero mucho mi amo

別墅

開心吸收勳章

回覆樓主:

你唔回禮 (頂返佢咀) 冇禮貌架
我笑笑口回左幾次就少左說話聽啦
唔太過分既我都會扮聽唔到既。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊