自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

每年大掃除發現有好多衫褲鞋未著過或只著1, 2次, 好掙扎......
各JM有冇同感?

男爵府

泡泡公主 發表於 19-1-22 10:45
每年大掃除發現有好多衫褲鞋未著過或只著1, 2次, 好掙扎......
各JM有冇同感?

我自己就有啲衫係特別場合著,呢啲買嗰時預咗唔會常著,有啲就襯某啲衫先會著到,唔會掉咗佢,但有少量已經唔新淨嘅就會掉 (尤其是白色衫!)

大宅

~小樹兒~ 發表於 19-1-22 10:50
我自己就有啲衫係特別場合著,呢啲買嗰時預咗唔會常著,有啲就襯某啲衫先會著到,唔會掉咗佢,但有少量已 ...

白色衫未著過放得耐都好易變黃

大宅

我琴日執屋掉左6袋衫..10對鞋(好在屋企附近有回收箱)
有D未剪牌, 有D只著過1-2次...
好內疚, 覺得好浪費
決定以後要買少D衫褲鞋襪

子爵府

泡泡公主 發表於 19-1-22 10:45
各JM有冇同感?

我今年換晒屋企傢私。執到我地嘔。所以好果斷咁將唔想再穿的d衫褲(三大垃圾袋,放係衣櫃若干年)俾晒媽媽家的工人姐姐。見到佢好開心接收一切。好似自己冇浪費過金錢咁。

大宅

fungenergy 發表於 19-1-22 10:54
我琴日執屋掉左6袋衫..10對鞋(好在屋企附近有回收箱)
有D未剪牌, 有D只著過1-2次...
好內疚, 覺得好浪費

我年年都會同自己甘講, 但最後都係忍唔住手失敗左

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

源頭要減少購買

Poyau    發表於 19-1-23 20:40

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊