親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

今個暑假北海道之旅,諗住去完富良野睇花,最後三日留喺Tomamu hea下,有冇人住過Clubmed 或者 星野可以分享下?我見好多設施佢哋都係share, 價錢又差唔多,想請教下住邊度好啲呢?

大宅

2019新春慶豚圓

tsejoyce626 發表於 19-1-22 10:59
今個暑假北海道之旅,諗住去完富良野睇花,最後三日留喺Tomamu hea下,有冇人住過Clubmed 或者 星野可以分 ...

我都係去完富良野睇花就住Tomamu, 你幾時去呀?

我唔知佢地係share facilities, 我以為係兩間不同的resort

複式洋房

2019勳章

sophyllis 發表於 19-1-22 11:35
我都係去完富良野睇花就住Tomamu, 你幾時去呀?

我唔知佢地係share facilities, 我以為係兩間不同的resor ...

我七月中去,我見兩個嘅網址都寫住雲海terrace同微笑海灘都係共用,大家都可以玩騎馬同激流,clubmed三餐都包,星野平啲但淨係包早餐,但望落好似多啲餐廳選擇,仲可以租架golf cart 玩埋野餐, 不過有啲人話星野八成係強國人,其實clubmed可能都差無幾.......選擇困難症.

大宅

2019新春慶豚圓

我老闆剛去完CLUB MED. 餐廳得2間, 1間食自助餐, free sitting, 另一間只serve dinner, 如要訂枱, 就要當日一早去訂(只接受即日訂), 先到先得.
club med 已包 滑雪 group lesson, 但如果想book private lesson, 又係要先到先得, 費用 40,000yen. 星野 private lesson 20,000yen only.

男爵府

夏天和冬天都試過去星野,夏天既星野好多活動玩,房較舊但可接受,由星野去吾同餐廳大部分可以行,夏天嘅星野日日都放煙花,好relex!clubmed我就無住過但有經過,就在泳池對面,如果想去其他餐廳就要坐佢哋嘅shuttle! 如果玩激流嘅話我自己個人喜歡二世古嗰邊比較有規模

大宅

2019新春慶豚圓

tsejoyce626 發表於 19-1-22 12:22
我七月中去,我見兩個嘅網址都寫住雲海terrace同微笑海灘都係共用,大家都可以玩騎馬同激流,clubmed三餐 ...

我啱啱先發現星野原來3歲以上小童已經要收房費,但只包早餐,晩餐遊玩設施仲要額外收費,真係好很貴。。。

男爵府

2019勳章

ccss115 發表於 19-1-24 12:57
夏天和冬天都試過去星野,夏天既星野好多活動玩,房較舊但可接受,由星野去吾同餐廳大部分可以行,夏天嘅星 ...

請問星野有無野岩2歲半(未夠3歲)玩呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

maggie92 發表於 19-1-25 12:57
請問星野有無野岩2歲半(未夠3歲)玩呢?

3 歲應該乜都啱玩,淨係買雪具,玩雪都一日

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊