自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

請問點先可以有得平D?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

老師價

tsung    發表於 19-1-22 20:52

男爵府

newcomer550 發表於 19-1-22 14:17
請問點先可以有得平D?

Tom lee 學生

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

回覆樓主:

等新年大減價

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

062004 發表於 19-1-22 18:35
等新年大減價

宜家新年啦喎, 都唔見有減價.
上星期去MEGABOX TL 睇, 淨係有隻陳列品有減, 但我唔想買陳列品.

珍珠宮

Poyau 發表於 19-1-22 16:05
老師價

咁唔知有冇老師可以幫下忙呢.

子爵府

newcomer550 發表於 19-1-22 18:39
宜家新年啦喎, 都唔見有減價.
上星期去MEGABOX TL 睇, 淨係有隻陳列品有減, 但我唔想買陳列品.

唔建議買陳列,數碼系好,慳位唔洗tune琴可帶耳筒唔怕嘈到人又有effect玩,我嗰架玩咗12年相安冇事,一系唔壞,一壞10粒key一齊壞,㩒咗落去唔彈返上嚟,5年前call TL Cf quote維修價,因入面膠扣老化,換1粒$250,換1整排$2000。C6唔肯比我整,又冇得trade in

珍珠宮

062004 發表於 19-1-22 18:47

唔建議買陳列,數碼系好,慳位唔洗tune琴可帶耳筒唔怕嘈到人 ...

Thanks. 睇你呢段文字, 之前扒文好似見過, 唔好唔開心

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

bk 齊齊着數版有 jm 提供優惠碼

子爵府

newcomer550 發表於 19-1-22 18:55
Thanks. 睇你呢段文字, 之前扒文好似見過, 唔好唔開心

我第一次分享我架數碼用後感。

男爵府

睛靈勳章

062004 發表於 19-1-22 18:47

唔建議買陳列,數碼系好,慳位唔洗tune琴可帶耳筒唔怕嘈到人 ...

有得trade in當$4000買Yamaha Nu1x, 呢部數碼琴有真琴既擊弦組件, 所以touching同真琴好近似, 而腳踏係採用三角琴function, 不過扣埋trade in都過3萬

子爵府

kam825 發表於 19-1-23 16:40
有得trade in當$4000買Yamaha Nu1x, 呢部數碼琴有真琴既擊弦組件, 所以touching同真琴好近似, 而腳踏係採 ...

我架CLP920,問咗話冇得trade in,琴佬都唔收。以前未結婚時隻佬買比我,佢話有紀念價值唔捨得扔又唔肯比錢维修,依家塞系廳度,到個女學下下要落琴行租琴。

男爵府

睛靈勳章

062004 發表於 19-1-23 18:17
我架CLP920,問咗話冇得trade in,琴佬都唔收。以前未結婚時隻佬買比我,佢話有紀念價值唔捨得扔又唔肯比錢 ...

喺通利買琴既trade in可以呀, 有36個琴鍵或以上既琴就得, 唔理好壞的

不如拆返一組琴鍵出黎, 又或者影左相曬12R鑲起佢掛喺牆留為紀念算啦, 唔使浪費左個位同租琴房既錢

珍珠宮

062004 發表於 19-1-23 18:17
我架CLP920,問咗話冇得trade in,琴佬都唔收。以前未結婚時隻佬買比我,佢話有紀念價值唔捨得扔又唔肯比錢 ...

咁大舊垃圾?

子爵府

kam825 發表於 19-1-23 18:30

喺通利買琴既trade in可以呀, 有36個琴鍵或以上既琴就得, 唔 ...

我架琴系tl買㗎,問過2次唔同TL舖都話冇,咁我要再問下先。有得trade in有望舊換新,我住呢區約練琴好渴市,如撞正考試、校際仲難約,好似今日咁fully booked,冇得練。

男爵府

睛靈勳章

062004 發表於 19-1-23 20:12
我架琴系tl買㗎,問過2次唔同TL舖都話冇,咁我要再問下先。有得trade in有望舊換新,我住呢區約練琴好渴市 ...

好似要買3萬蚊以上既琴先有得trade in, 有某d款有高d既trade in價, 例如買U1, 有舊琴可減$3000, 而Nu1x就可減$4000

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

kam825 發表於 19-1-23 21:11
好似要買3萬蚊以上既琴先有得trade in, 有某d款有高d既trade in價, 例如買U1, 有舊琴可減$3000, 而Nu1x就 ...

請問知唔知邊度可以放數碼琴?唔係trade in. Thanks

男爵府

睛靈勳章

popocat 發表於 19-1-23 21:29
請問知唔知邊度可以放數碼琴?唔係trade in. Thanks

BK二手

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

kam825 發表於 19-1-23 21:40
BK二手

但我怕買家唔肯負責拆&搬

水晶宮

popocat 發表於 19-1-23 21:52
但我怕買家唔肯負責拆&搬

搬運公司$500-600, 你揾埋俾買家選擇, 我之前送隻數碼琴出去, 送物送到西, 我都揾埋搬運公司.

首頁

尾頁

跳至