親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

想問大家有冇試過帶BB(15m)去蘇梅島旅行?要唔要帶水?因為我要煮食,超市方便嗎?還有什麼要注意?謝謝各位(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

去過蘇梅,無bb同行!覺得果度無咩岩bb, 除非留係resort!
不過一定要同行,帶少少水去溝以防水土不服

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

lunvincci 發表於 19-1-23 01:17
想問大家有冇試過帶BB(15m)去蘇梅島旅行?要唔要帶水?因為我要煮食,超市方便嗎?還有什麼要注意?謝謝各位(emo ...

我以前有帶過三歲女去玩,租屋租車,冇帶水,島唔大又冇塞車,好舒服好正,所以我覺得去邊度都方便!

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

我上年都帶過4歲小朋友去,超市係市中心,唔算大,我間resort行過去要15分鐘,推bb行行會好麻煩,雖然係一條直路,但行人路好窄,凹凸不平
你bb咁細,最好帶水去溝

複式洋房

2019勳章

Ovis 發表於 19-1-23 08:19
去過蘇梅,無bb同行!覺得果度無咩岩bb, 除非留係resort!
不過一定要同行,帶少少水去溝以防水土不服
...

謝謝你(emoji)我去參加婚禮啊,所以都無諗過同BB有D乜岩玩

複式洋房

2019勳章

PS123 發表於 19-1-23 14:24
我以前有帶過三歲女去玩,租屋租車,冇帶水,島唔大又冇塞車,好舒服好正,所以我覺得去邊度都方便!
...

(emoji)正啊
我諗小朋友大D可以玩嘅野又多D!

複式洋房

2019勳章

wingwing515 發表於 19-1-25 11:41
我上年都帶過4歲小朋友去,超市係市中心,唔算大,我間resort行過去要15分鐘,推bb行行會好麻煩,雖然係一 ...

行15mins吾係問題,但路窄就係問題了

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

15M最好帶水,市中心shopping mall 有supermarket ,其實5-10分鐘車程有間大big C,乜都有得買。

複式洋房

2019勳章

Ashleycorina 發表於 19-1-28 06:04
15M最好帶水,市中心shopping mall 有supermarket ,其實5-10分鐘車程有間大big C,乜都有得買。

...

(emoji)謝謝你!我一定要去超市,因為我仔吾食babyfood,要去買餸(emoji)

大宅

回覆 lunvincci 的帖子

要帶水. 唔好博, 小朋友無乜野玩除了玩沙。大人就是玩hea, 出島也很多人, 我就算再去也不會再出島。我是淡季十一月去的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊