自由講場

跳至

複式洋房

2019勳章

搵到一份OA一個月沒有任何福利
無薪病假
外勤工作車費再每月最後一日先Chrim, 最高峰係每月$300左右
頭3個月試用期, 星期六日及公眾假期無薪(即是人工到減)
人工4位數字

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kwan1209 發表於 19-1-23 11:52
無薪病假
外勤工作車費再每月最後一日先Chrim, 最高峰係每月$300左右

要知道自己有幾多斤兩,你揀人,人揀你

BBJOJO    發表於 19-1-23 22:36
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有無信心搵到下一份更好?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

問: 如何決定一份工作的去與留?
答: 下一份好過而家呢份, 去, 仲衰過而家, 留

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

複式洋房

2019勳章

newcook 發表於 19-1-23 12:18
問: 如何決定一份工作的去與留?
答: 下一份好過而家呢份, 去, 仲衰過而家, 留 ...
好難做住搵
真係唔知下一份好定唔好

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

褔利、人工、時間、 醫療……勝過宜家呢份即走

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

人工, 開心, 福利

象牙宮

回覆樓主:

呢間公司算到盡

tsung    發表於 19-1-24 20:52

大宅

無薪病假

唔知你背景,但可能做大公司茶水仲好過呢份,起碼醫療大假嗰啲唔會差,又唔駛學歷。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

無薪病假

邊做邊搵.

好過佢的應該唔難搵. 外勤車費要我墊住先, 采佢都傻.

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

恕我直言,呢份工都幾苛刻。
現在人工係4位數,如果不怕辛苦,搵份護理員,甚至去做家務助理,去洗碗都仲高人工啦。

還有試下炒散,分分鐘搵埋多過月薪,反正有福利,無病假,連週末都無人工

複式洋房

2019勳章

halthepooh 發表於 19-1-23 15:50
唔知你背景,但可能做大公司茶水仲好過呢份,起碼醫療大假嗰啲唔會差,又唔駛學歷。

...
愈諗愈想走 我之前係係學校做文職 剛轉呢份

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我系開心,人工,福利

王國會長

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

你自己有無學歷? 有無經驗?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

複式洋房

2019勳章

halthepooh 發表於 19-1-23 15:50

...
但係我呀媽唔比我唔做
我同呀媽講我唔鐘意呢間公司既工作
佢就講到到都係咁
我之前好多次都係好快決定唔做,
比呀媽留下唔好印象了

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

再搵搵,呢d薪金福利好難做落去,你媽怕你辛苦啫

複式洋房

2019勳章

vickymok717 發表於 19-1-23 15:55
你自己有無學歷? 有無經驗?
我之前係學校做文職做過7年 大約一至兩年轉一間 之後剛轉呢份

複式洋房

2019勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-23 16:00
再搵搵,呢d薪金福利好難做落去,你媽怕你辛苦啫
我媽係怕我下一份都係好快話走同埋30歲人仲未知自己想點

翡翠宮

2019新春慶豚圓

kwan1209 發表於 19-1-23 16:02
我媽係怕我下一份都係好快話走同埋30歲人仲未知自己想點

咁邊做邊搵, 搵到份好 ge, 比之下你媽就唔會有意見喇.

以你有學校文職 7 年經驗+其他, 搵份好 d 唔難丫. 咩公司都唔會要員工出住車資先吧, 重要月結.

但跳黎跳去太密, 僱主係無信心請尼 d 人.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

哩份工,要當PT噤打,正規工作唔會噤,揾過份啦,即使揾到好唔過哩份,都唔會差得過哩份……
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊