自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Monkeylily 發表於 19-1-23 20:53
有個親友由相識到決定結婚一個月都冇,咁快結婚之後會唔會容易有問題?有冇人可以分享下?
...

有朋友識左三日就結婚,仲係嫁中南美,家庭幸福美滿

JD930    發表於 19-1-24 09:41

珍珠宮

王國教室勳章

我有個aunt 佢同佢老公識左幾個月就結婚,當年係非常大膽仲好快生小朋友今年佢地慶祝60歲同3x結婚週年,仲好恩愛

珍珠宮

王國教室勳章

pomanlife 發表於 19-1-23 20:57
有朋友識左三日就結婚,仲係嫁中南美,家庭幸福美滿

3日,好浪漫

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Monkeylily 發表於 19-1-23 20:53
有個親友由相識到決定結婚一個月都冇,咁快結婚之後會唔會容易有問題?有冇人可以分享下?
...

呢d case by case嘅

珍珠宮

回覆樓主:

前上司同老婆識左3個月就結婚,十幾年都超級恩愛

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Ashleycorina 發表於 19-1-23 20:58
3日,好浪漫

跟住去左中美洲生活左一段時間,冇做野,見相成日有得親近大自然,好靚

之後再同老公返港定居,安居樂業

大宅

我覺得無一定好唔好,要個別睇

但我身邊嘅case係幾個月決定結婚,結婚時都未一齊夠一年,亦唔係有咗,到依家都廿年,正常夫婦,現有三個細,不過個女人就話如果可以返轉頭,絕對唔會閃婚,會睇定D暸解多D

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

那有絕對

子爵府

好,真係好過拍10年8年果d

珍珠宮

王國教室勳章

pomanlife 發表於 19-1-23 21:03
跟住去左中美洲生活左一段時間,冇做野,見相成日有得親近大自然,好靚

之後再同老公返港定居, ...

雖然我每次講都俾人話我傻傻地,但我真心欣賞閃婚,覺得勁浪漫

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

有朋友識左7日就決定結婚,個賤人對佢又打又鬧離婚收場,好彩無小朋友

有朋友識3個月就結埋婚,好快生左一個,之後兩年感情時好時壞,意外有左第二胎之後,雖然同一屋簷下,但尤如陌路人

彩鑽殿

Ashleycorina 發表於 19-1-23 21:17

朋友話婚姻本身都係一場賭注,所以閃婚和拍得耐結婚都冇分別,都係搏一舖

彩鑽殿

Ashleycorina 發表於 19-1-23 21:17

浪漫就浪漫喇,不過我個女同我講嫁去南美小國,我真係為佢擔心囉

男爵府

我就一啲都吾覺,我覺得好危險,婚姻係一世,博吾過,要睇真啲。

珍珠宮

王國教室勳章

pomanlife 發表於 19-1-23 21:28
朋友話婚姻本身都係一場賭注,所以閃婚和拍得耐結婚都冇分別,都係搏一舖
...

我贊同呀我同我老公都係一見鍾情不過無閃婚

琥珀宮

回覆樓主:

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

身邊冇人識左幾日就結婚,但好多拍咗五年以上結婚,一樣會離

伯爵府

我係拍拖未到三個月就決定結婚 就快5週年了

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我同我老公由相識到拍拖用左1星期,拍拖2個月就決定結婚。不過我地係搞結婚籌備左成年,現在都結婚12年啦!

講真我識好多對,本身拍拖都拍左十年先結婚,但都係離婚收場(通常係一方出軌)…… 所以令我覺得,拍拖幾耐先結,同究竟有無睇清楚對方係無必然關係。

首頁

尾頁

跳至