樓市動向

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

本人有意購買該屋苑,想請教各位在住/住過既師兄師姐比下意見,萬分感謝

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

呢個屋苑有漏水問題,買要小心

洋房

2019勳章

藍尾巴 發表於 19-1-25 15:52
呢個屋苑有漏水問題,買要小心

多謝師姐提點,漏水問題大裝修能解決嗎?

普遍住落有冇其他特別既好處/壞處?

伯爵府

ayazenji 發表於 19-1-25 16:24
多謝師姐提點,漏水問題大裝修能解決嗎?

普遍住落有冇其他特別既好處/壞處?

睇你好唔好彩,你裝修好係唔漏落樓下,但唔包樓上唔漏落黎

洋房

2019勳章

藍尾巴 發表於 19-1-25 17:46
睇你好唔好彩,你裝修好係唔漏落樓下,但唔包樓上唔漏落黎

以師姐既回應,係咪以你所知有好多都漏水?

別墅

ayazenji 發表於 19-1-24 13:54
本人有意購買該屋苑,想請教各位在住/住過既師兄師姐比下意見,萬分感謝

我住咗差唔多十年,又冇咩聽過有呢個問題。現在打算換3房,都會首選富寶。
富寶同錦英2期同一年入伙,如果你有睇過兩個屋苑,就會發覺,兩者新舊程度有明顯分別。
另一樣富寶優勢係所有屎渠都在屋外,而錦英/龍都在內的

別墅

每個月都會停廁所水。
要行長樓梯再加大斜路先到新港城。
交通唔方便,不過有私家車就OK。

洋房

2019勳章

回覆 chunchun1230 的帖子

多謝師兄回覆,小弟近排忙住四出睇樓依家先知道有人比下意見我,想問下師兄富寶住落方唔方便?好唔好住?萬分感謝

洋房

2019勳章

回覆 TMANIC 的帖子

多謝你既意見,如果選擇上排會唔會好D?我心儀緊間上排有海景既細單位15/16中
有冇乜建議?

別墅

ayazenji 發表於 19-5-4 18:21

多謝你既意見,如果選擇上排會唔會好D?我心儀緊間上排有海景既細單位15/16中

下排都睇到海景,下排101長樓梯行落新港城近d,比上排行小一條樓梯。如果住上排,搭錦英小巴多d, 行返落去冇咁辛苦。
如果係小朋友住就ok, 小朋友自己可行上行落。
如果係BB就唔太好,出入行長樓梯抱同BB車,買送都唔方便。如果鬆動d, 考慮一下新港城, 真係方便,買送唔洗淋雨。

洋房

2019勳章

多謝師姐意見,新港城真係太貴頂唔住富寶係我睇左咁多盤個價最合理,其他錦龍錦英真係唔多值咁貴

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊