自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

各位有冇帶小朋友去?想新年帶仔去,但好似冇乜分享

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

北角嗰間?

公爵府

回覆樓主:

去過,幾多野玩,仲有木工區, 顯微鏡, 有水流動嘅實驗區,有電視廣播室等。

小朋友初小會玩得好開心,因為有水玩... 比如啲膠板的安放可影響水流等等, 同區牆壁有香港濾水設備介紹,如雨水點變成家用水。

木工區會有哥哥帶領,用鎚釘等。 同區的牆可自己砌管道,用來碌波波。 我個4歲仔好鍾意。
同區有小手工,用飲管和紙公仔做勞作。 4歲仔好鍾意。

電視直播室 ,好似我哋細個科學館嗰個直播室。
仲有一部顯微鏡,仲有一個示範用的沙堆,介紹地心,好似,我忘了。
仲有個小小樹屋,要行 繩網的。
仲有其他零碎的東東。
其實地方唔大,不過有唔同嘅嘢玩。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

公爵府

貓頭雀 發表於 19-1-25 16:00
去過,幾多野玩,仲有木工區, 顯微鏡, 有水流動嘅實驗區,有電視廣播室等。

小朋友初小會玩得好開心,因 ...

因為佢限時,所以都好夠玩。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

losttoa 發表於 19-1-25 13:37
各位有冇帶小朋友去?想新年帶仔去,但好似冇乜分享

小朋友幾多歲? 呢個館係教育成份較多
如果只係1-4歲 唔太建議入場
但較大4歲以上 會較岩玩

珍珠宮

snoopylam 發表於 19-1-25 16:02
小朋友幾多歲? 呢個館係教育成份較多
如果只係1-4歲 唔太建議入場
但較大4歲以上 會較岩玩

明白,謝謝你

珍珠宮

謝謝你分享

珍珠宮

Poyau 發表於 19-1-25 15:49
北角嗰間?

係呀

水晶宮

回覆 losttoa 的帖子

去咗, OK咁囉

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

侯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

去左,麻麻地

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

一般般,玩水同繩索可以玩耐d其他畫畫限人數,地方吾大,去一次夠

水晶宮

鴨鴨比 發表於 19-1-25 21:34
一般般,玩水同繩索可以玩耐d其他畫畫限人數,地方吾大,去一次夠

要玩水?咁夏天先去

大宅

流感高峰期,室內玩遊戲可免則免

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

地方唔大,不過因為限時,所以都叫啱啱夠玩。女最喜歡玩水及在窗上畫畫,去過2次都咁喜歡。

男爵府

我覺得超級麻麻地,好細,好悶,唔多野玩,勁失望

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊