6個月-1歲

跳至

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

BB8個月,開始學爬,平時朝早有放tatami(下午或傍晚收返,都幾煩,屋企細無計),考慮緊係咪要買圍欄,大家可唔可以分享下D心得?
如果買有咩要留意?
謝謝

水晶宮

8個月用playpen啦。要活動。
你平時放邊?

別墅

puppydingo 發表於 19-1-29 15:09
8個月用playpen啦。要活動。
你平時放邊?

我用緊momomi tatami
平時放廳 150cmx200cm

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我覺得可以買地墊

水晶宮

boyancarmen 發表於 19-1-29 15:20
我用緊momomi tatami
平時放廳 150cmx200cm

full time mom?
買個欄,行開行埋安全d
unless你baby proof the house
我用倒13個先開放living room and dining room, playroom自出自入。
之前一路都playmat加欄。
而家我要行開行埋吸塵拖地,就放portacot

別墅

2019勳章

boyancarmen 發表於 19-1-29 11:26
BB8個月,開始學爬,平時朝早有放tatami(下午或傍晚收返,都幾煩,屋企細無計),考慮緊係咪要買圍欄,大家 ...

bb一識轉身就喺廳放地墊比佢玩,試過幾次撞親頭仔就買左圍欄,bb放圍欄係好安全,玩具又唔會玩到周地都係,但好多bb唔鍾意被困。不過我都唸緊要唔要全廳鋪地墊放佢周屋走,或者加大圍欄範圍(沙發放圍欄內)。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊