自由講場

跳至

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

話說今天撘地鐵,其實位都多,我上車响一個兩個咭位行去,點知有一對男女,男的可能見我想坐,就用急到鞋檫住地既方法急沖過去,我就䡛身坐對面位,點知原來只坐一站...唉,男人之家搶位都好仲係為一個站..心諗身邊有D咁既人都樣衰

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

個男人會問 : 風度?乜嚟㗎?食得㗎?

子爵府

I9528 發表於 19-1-29 18:07

唉..真係..仲係30幾歲咁款,又唔係細又唔係老..其心想”做咩jack”佢

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

march2012 發表於 19-1-29 18:03
話說今天撘地鐵,其實位都多,我上車响一個兩個咭位行去,點知有一對男女,男的可能見我想坐,就用急到鞋檫 ...
豪俾佢算,坐得多唔健康

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

男女平等

子爵府

小肥兔 發表於 19-1-29 18:24
男女平等

女都核問突啦,男咩女平等啫...

子爵府

2019新春慶豚圓

無㗎啦無㗎啦,風度?況且你係街外人點會讓你,風度,上個世紀既事了。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我一真覺得香港男仔唔識乜嘢係風度,好似屋企冇呢一欄家教咁。

反而有D中國男比港男有風度得多(我講我朋友圈,用近似年紀/學歷來比)。又例如我外國留學時的同學,大家同齡,同家底,同學歷,港男係0風度,陸男風度係港男比不上的。

子爵府

tsung 發表於 19-1-29 18:18
豪俾佢算,坐得多唔健康

咁佢健康D,我坐到尾站,佢坐一個站

tsung    發表於 19-1-29 19:26

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

香港男士風度麻麻地

tsung    發表於 19-1-29 19:26

公爵府

tsung 發表於 19-1-29 18:18
豪俾佢算,坐得多唔健康

tsung    發表於 19-1-29 19:25

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

回覆樓主

我都好唔鍾意坐一個站都要爭位嗰啲人

男爵府

2019勳章

I9528 發表於 19-1-29 18:07

仲有…風度?! 幾錢一斤?

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆樓主:

好樣衰囉,真係笑左,我怕我現場會忍唔住

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

papagirl 發表於 19-1-29 19:17
我都好唔鍾意坐一個站都要爭位嗰啲人

X 2好睇唔起呢啲人,如果有好多位一個站我都會坐,但係少位我一定唔搶位坐,真係好樣衰

子爵府

回覆樓主:

一個站都坐,可能佢真係好攰,算啦

別墅

上個月有個男人仲肉酸。話說個男人大約50多,有個亞嬸準備坐落去,佢撞開佢坐低。
之後個亞嬸就係甘話佢係咪男人嚟,個男人冇理佢
我心諗,好人好姐堂堂一個男人,為左個位甘樣比人話又何必呢
最後個男人都係搭兩個站,九龍塘站轉車

大宅

話說今天撘地鐵,其實位都多,我上車响一個兩個咭位行去,點知有一對男女,男的可能見我想坐,就用急到鞋檫 ...

其實呢代冇架喇

子爵府

beehoneybee 發表於 19-1-29 18:28
無㗎啦無㗎啦,風度?況且你係街外人點會讓你,風度,上個世紀既事了。
...

啱呀,真係完全無,都唔係要佢讓,就係唔使好似有金‘汁’咁啫!風度只會用係同新女朋友身上,耐咗都可能無

大宅

唉!次次坐地鐵夷成都係我讓位比人坐。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊