美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

相信有少jm為了收毛孔已嘗試做pico蜂巢頭了,而家毛孔是否仍keep到好效果,當初起沙甚至爛面值嗎?

子爵府

2024年龍年勳章

sabun 發表於 19-2-2 20:52
相信有少jm為了收毛孔已嘗試做pico蜂巢頭了,而家毛孔是否仍keep到好效果,當初起沙甚至爛面值嗎?
...

乜會爛臉嗎?

男爵府

sabun 發表於 19-2-2 20:52
...

Downtime 唔係一定會起痧及爛面,只要事前做足保濕同治療師溝通好,就未必有以上問題,希碼我無任何問題喎!唔好講到做Pico Combo嘅downtime 噤恐佈令人不安,根本未必是這回事!

珍珠宮

issactmaria 發表於 19-2-3 10:17
Downtime 唔係一定會起痧及爛面,只要事前做足保濕同治療師溝通好,就未必有以上問題,希碼我無任何問題喎 ...

我估我會,因我本身肌乾,做1064都出白頭仔

子爵府

減齡達人勳章

我做之前FULL定MASK
打之前做BELLASONIC扛底
之後都搽左蝸牛精華
打0.5J
都有DD起沙
同埋打哂底層D暗瘡出來
不過而家皮膚好返之後係令過未做既

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-2-3 13:49
你唔做好補濕先,做乜機都事倍功半架啦

仙姐,我剛做了超頻,效果幾靚啊!過做4次才keep半年,真的不值得做,同我做那位美容師都話唔值做

禁止訪問

大宅

面易紅個d人唔好打。
打完紅左2星期+

大宅

回覆樓主:

做左4次combo, 次次downtime都好勁,塊臉好紅仲會起好多風癩丶白頭,有次仲出水泡,次次都要成個星期先退到d一舊舊。講真,效果是有的,但downtime時個心理壓力太大了,我份工要見人冇得帶口罩,就算化妝遮到d紅印,臉上面一舊舊的風癩白頭好核突。自問保濕做足,就連上次有jm叫我飲多d水都做埋。可能我皮膚敏感底受吾到,仲有之前打左幾次excel v已經冇左的微絲血管又爆返出來,做完combo的紅印又要成個月先完全退哂,搞到我塊臉花哂咁長期一撻撻。所以我決定放棄了,我寧願有毛孔都吾想做花面貓

珍珠宮

Peppers13 發表於 19-2-3 22:41
做左4次combo, 次次downtime都好勁,塊臉好紅仲會起好多風癩丶白頭,有次仲出水泡,次次都要成個星期先退到 ...

明白妳的感受,個段時間的擔心影響情緒不太值,又唔係靓到冇晒毛孔,代價太大了。

首頁

尾頁

跳至