自由講場

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

四十幾年,2房,g/f, 窗也是內園,最多鄰居經過,見不到街上的人。

好處是不用坐升降機,但當然,怕地下單位嘈。

有冇呢頭附近用家可以比意見?

大宅

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我娘家正正住呢個屋苑某座G/F, 好好住,有看更又有花園,除左下午D小朋友放學喺內園玩之外,唔會太嘈,不過夜晚好靜,有人行過時一定會聽到,我知道而家有一個地下2房單位放售,我有個親戚都住過嗰個單位,都唔錯嘅,但係就無乜景觀可言,始終住地下唔會打開曬D窗比D鄰居睇到哂。(住地下雖然私隱度唔夠高,但就超級方便,尤其是遲到嘅時候,唔使等lift )

子爵府

底層爆渠

大宅

Bibibut 發表於 19-2-4 08:02
底層爆渠

可以講多少少嗎

大宅

Miss_S 發表於 19-2-4 06:36
我娘家正正住呢個屋苑某座G/F, 好好住,有看更又有花園,除左下午D小朋友放學喺內園玩之外,唔會太嘈,不過 ...

我睇左,考慮中呀

伯爵府

cerealdrink 發表於 19-2-3 23:35
四十幾年,2房,g/f, 窗也是內園,最多鄰居經過,見不到街上的人。

好處是不用坐升降機,但當然,怕地下單 ...

嘈不是最大問題、我怕爆渠、垃圾、空中飛人。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

SaBB 發表於 19-2-4 14:12
嘈不是最大問題、我怕爆渠、垃圾、空中飛人。

我也擔心,最後冇買。多謝每一位留言的人,很好人!

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊