懷孕前後

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓

唉,每個新手媽媽同爸爸都會好緊張BB所有狀況,當大家都以為私家醫院一定質素高、服務好,又以為仁安係首屈一指地好時,我就好想同大家講,呢間大機構係出奇地差,佢哋各個部門溝通不良、系統無整合,好多訊息都係前言不對後語,咁樣令人難以信服佢哋會好好的仔細紀錄BB嘅一切狀況。各位媽媽,可以的話真係無須搵仁安幫手了。

大宅

2019新春慶豚圓

完全理解及明白,若非我屬意個醫生係仁安,我一定去養和!

試過整唔見我nifty report,比訂金/住院期間d安排又混亂!d姑娘又八掛多是非!

我仲要住私家房!

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問具體有什麼不好呀,我打算去仁安

複式洋房

2019新春慶豚圓

pussykat 發表於 19-2-6 18:24

試過整唔見我nifty report,比訂金/住院期間d安 ...

咁慘!唔見nifty report?? 咁係咪要nifty 再send多次黎就得?應該唔洗再抽血喇瓜??

我經歷了唔少,佢哋不同部門同姑娘處理我嘅事處理得好差,唔上心,溝通不良,令到我要花更多時間喺佢哋身上,詳情我暫時講唔到太多住。只係好想所有JM們好好諗清楚將自己同BB交俾邊一個醫生、邊一間診所、邊一間醫院。

複式洋房

2019新春慶豚圓

bkcherine 發表於 19-2-6 18:54
請問具體有什麼不好呀,我打算去仁安

唔上心,溝通不良,無手尾,好多時候都會令你花額外時間去做同一件事。

大宅

回覆樓主:

我自己加小朋友住過7次仁安,次次都好好
想知樓主遇到咩問題哩。

大宅

2019新春慶豚圓

Beyondmama 發表於 19-2-6 18:58
咁慘!唔見nifty report?? 咁係咪要nifty 再send多次黎就得?應該唔洗再抽血喇瓜??

我經歷了唔少,佢哋 ...

好彩我nifty係出面做,所以再比多次copy醫生就得!

安排收訂金時又混亂,成日答錯野,仲要唔止一次!

住院時d姑娘又八又多口,成日望我d袋同鞋,又唔記得提我食藥,好多次都要我提返佢地!“目及”明星就叻,做正經野就連番出錯!

兒科醫生,護士,客戶服務主任⋯⋯不斷巡房又唔夾好時間,我想好好休息都唔得!每30分鐘比人拍醒一次!

15萬買埋d咁既質素既服務!真心希望果位醫生快d跳槽!

子爵府

2019新春慶豚圓

pussykat 發表於 19-2-6 21:01
好彩我nifty係出面做,所以再比多次copy醫生就得!

安排收訂金時又混亂,成日答錯野,仲要唔止一次!

15萬

複式洋房

我都有不愉快經歷, 如果唔係個醫生我不會再選呢間。 我入院時23周安胎, 住二人房, 竟然編左個勁咳病人+嘔吐係我隔離。我驚到訓覺帶口罩, 同姑娘講佢話有塊布隔住不會傳染, 呢排流感高峰期, 好難唔擔心。 佢咳到成晚我訓唔到點安胎呢?投訴第三日先轉到房, 第三日仲開始有少少喉嚨痛幾聲足, 仲要飲咳水, 又唔係免費俾要自費

大宅

仁安大陸同胞好鍾意去呢間

大宅

2019新春慶豚圓

musiccisum 發表於 19-2-6 21:52
15萬

係,你冇睇錯,15萬。(私家房)

大宅

我自己同呀仔住仁安都住左十次以上
好ok喎

我地跟既醫生都算係果度至top果幾個
唔知有冇關

複式洋房

2019新春慶豚圓

由想懷孕c6check 精時開始已經唔好,去到竟然話無booking.. 最初都諗唔緊要啦,係咁岩者,個別事件,小事小事,但後來逐漸去到我幸運地有左BB做產檢,就愈來愈多呢類事件發生,尤其唔同部門嘅姑娘都係咁,無咩責任心,無手尾,電腦系統都唔係反映事實。

洋房

試過整唔見我nifty report,比訂金/住院期間d安 ...

請問您屬意既醫生係叫咩名?我想係仁安生,但又唔知搵邊個醫生好,唔該曬您(emoji)(emoji)

別墅

「目及」明星就叻,樓主嘅意思即係你就係明星?
我自己2胎都係仁安生,仔仔唔舒服都係去仁安睇兒科,亦試過住院,從來冇你所講嘅情況發生(可能我好彩啦~);反而覺得佢地好有系統好仔細,定時叫食藥、check血壓體溫、出院時詳細解釋用藥,跟得好足;當然都有不足嘅地方,但都係小事。但既然你話具體情況唔講得住,咁大家唯有自行意會啦~

可能人人要求都唔同,你花15萬住私家房,用名牌手袋同著靚鞋,你習慣其他人對待你嘅態度、你本人嘅要求,都有可能同一般人唔一樣嘅。只係我覺得,你又冇講到具體例子係有D奇怪,不過咁,冇人話分享下一定要有「證據」嘅,呢度又唔係法庭

其實唔好話醫院,揀醫生或者其他嘢都係一樣,唔係人地話差話好就盲目相信,自己親身感受先最真。

最後想講一句,如果JM講嘅真係你嘅經歷同感受,我100%相信你已經向醫院作出投訴,希望你得到正面嘅回應。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Carmen8080 發表於 19-2-6 22:50
仁安大陸同胞好鍾意去呢間

別墅

2019新春慶豚圓

嘩整唔見又真係過分D...果時都有諗過去仁安做T21

複式洋房

2019新春慶豚圓

veshmoon 發表於 19-2-12 18:15
「目及」明星就叻,樓主嘅意思即係你就係明星?
我自己2胎都係仁安生,仔仔唔舒服都係去仁安睇兒 ...

唔係樓主講,麻煩你睇清楚。不過同意你一點,就係親身經歷係最正確,我就係同各位JM分享左感受,就係原來仁安都會令人有唔愉快既經歷。

複式洋房

2019新春慶豚圓

Alicham 發表於 19-2-13 12:25
嘩整唔見又真係過分D...果時都有諗過去仁安做T21

無喇~~ 仁安話剩係做nifty~~

複式洋房

2019新春慶豚圓

謝謝你分享經驗,生仔都係一次起二次止,做多D資料搜集先

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊