婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我6299過年煮好哂飯比我地食,啲野唔係好啱食,不過好彩都仲有煎腸仔同冬菇生菜。由於有洗碗機,食完幫手執枱就得。我同老公見天氣咁熱,買左兩大盒雪糕上去孝敬兩老,點知99今年搞搞新意思,整左芝士蛋糕,大家都食得好開心。

唔知大家新年過成點呢?祝大家豬年進步 闔家平安!

大宅

快樂香橙 發表於 19-2-7 23:20
我6299過年煮好哂飯比我地食,啲野唔係好啱食,不過好彩都仲有煎腸仔同冬菇生菜。由於有洗碗機,食完幫手執 ...

我奶奶都好好架 我老公假傳聖旨 話我吾食冬菇 我奶奶即刻加碟餸比我食

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

快樂香橙 發表於 19-2-7 23:20
我6299過年煮好哂飯比我地食,啲野唔係好啱食,不過好彩都仲有煎腸仔同冬菇生菜。由於有洗碗機,食完幫手執 ...

平時會煮啲我鍾意食嘅餸,我哋今日一齊去睇戲,我請佢。

別墅

回覆 s_for_samantha 的帖子

即刻加餸咁好,睇黎你同老公同99感情都好好

別墅

回覆 crystal媽咪 的帖子

做得好好呀,最緊要大家好黎好去,無爭吵大家都開心所以無論點都好,我每次探9962一定會買野上去,等老人家開心,仲會提老公得閒打電話比佢地關心下。

珍珠宮

回覆樓主:

我信有,而且可遇不可求!遇到就好好孝順~
因為始終唔係親生,可以做到家人咁,係緣分~

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

我都曾經問過老公,點解佢地咁好。雖然唔係話咩當我女咁錫,但每次去到佢地屋企都感覺好溫馨有次嬲得濟鬧左老公幾句走左去,9962都無話我,仲叫老公快啲氹返我⋯搞到我都唔好意思,提自己要改下港女性格先得

珍珠宮

快樂香橙 發表於 19-2-8 10:17
回覆 做個靚太 的帖子

我都曾經問過老公,點解佢地咁好。雖然唔係話咩當我女咁錫,但每次去到佢地屋企都感 ...

咁做左人老婆,真係唔可以任性,始終唔同做女,尼樣我都係之後學番尼,無論咩情況,相敬如賓好重要~
我覺得你又唔係錯嘅,初歸新抱,好多野需要學~你有褔遇到好99,佢會教你什至包容你,我覺得就要珍惜,保護好段關係~
遇到唔好嘅,上尼呻下,之後繼續應對~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

快樂香橙 發表於 19-2-7 23:50

做得好好呀,最緊要大家好黎好去,無爭吵大家都開心所以無論 ...

大家互相尊重。
我冇乜買嘢上去,好多次買咗佢哋都話有。
食物生果少嘅,但係見到啲銀包、適合日常用品……不定時買少少
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

到! 奶奶好順得人,基本唔會俾多餘意見,好尊重我同我家人,佢會記住我哋鍾意食乜,唔食d乜,我老公有三兄弟姐妹,大家相處融洽,有講有笑!奶奶教得佢哋好好

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

無錯呀,所以我都好感恩,覺得自己好好彩遇到咁好既6299平日都盡力做好本份同錫多老公兩啖

別墅

你好好呀,好細心會留意佢地需要啲咩,我就學習當中…

珍珠宮

快樂香橙 發表於 19-2-9 18:41
回覆 做個靚太 的帖子

無錯呀,所以我都好感恩,覺得自己好好彩遇到咁好既6299平日都盡力做好本 ...

咁你老公都係抵錫嘅!
其實好多時婆媳關係,老公嘅造化係好重要!

別墅

回覆 chungsfamily 的帖子

你老公成家都好明白事理呀,其實一家人齊齊整整、相處融洽就長聚長有。

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

係呀,佢成日都會幫我講好說話。當然,我都有係我屋企人面前讚到佢飛咁,haha!

珍珠宮

快樂香橙 發表於 19-2-9 18:48
回覆 chungsfamily 的帖子

你老公成家都好明白事理呀,其實一家人齊齊整整、相處融洽就長聚長有。 ...

我都覺得我老公抵錫,無白費我嘅付出!
我都會教個女,見到嫲嫲,要講好掛住嫲嫲,我99一聽到開心,我老公又開心~ 然後會更加錫我
至於其實野,見步行步啦~
所以你遇到好嘅6299,真係要珍惜呀!

用戶要求終止服務

[quote]快樂香橙 發表於 19-2-7 23:20
我6299過年煮好哂飯比我地食,啲野唔係好啱食,不過好彩都仲有煎腸仔同冬菇生菜。由於有洗碗機,食完幫手執 ...[/quote…0

別墅

真係好!睇完大家既故事都令自己心情返好d

男爵府

做個靚太 發表於 19-2-8 02:56
我信有,而且可遇不可求!遇到就好好孝順~
因為始終唔係親生,可以做到家人咁,係緣分~
...

無錯,要好好珍惜

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

幸福家庭,囡囡又乖,老公又抵錫新一年繼續開開心心做個靚太,家和萬事興

首頁

尾頁

跳至