美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好想試下,有無comment

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

有,好用

男爵府

kammm_0520 發表於 19-2-7 23:53
好想試下,有無comment

Ok,不過不失

男爵府

Not for combination skin . Too rich leaving oil film on top . Poor absorption

複式洋房

有,不過好乾先啱用。我之前搽完爆瘡,太潤(emoji)

大宅

回覆樓主:

我個人覺得麻麻地,油淋淋,吸收唔到!

子爵府

我覺得岩d 好乾好乾既人士使用。。。。

大宅

好耐之一第一代好似幾好無立....但最新e代立到癲(對於我黎講).....完全唔好用.....好肥.....成面都係油

禁止訪問

男爵府

我係偏乾敏感肌,之前就咁用太油會起粒粒,之後加1-2滴落水份精華度溝埋一齊用,效果好好多,吸收得非常好,睇得出皮膚有光澤

子爵府

sky_blue618 發表於 19-3-1 18:53
我係偏乾敏感肌,之前就咁用太油會起粒粒,之後加1-2滴落水份精華度溝埋一齊用,效果好好多,吸收得非常好 ...

即是溝精華用?我郁試下先。。。之前見咁hit 買咗支,結果谷粒粒,即刻唔敢用,只用嚟當眼精華咁用

男爵府

金金人 發表於 19-3-1 20:58
即是溝精華用?我郁試下先。。。之前見咁hit 買咗支,結果谷粒粒,即刻唔敢用,只用嚟當眼精華咁用
...

係呀,我溝Chanel micro serum 用,吸收得好好又無出粒粒,你可以試下

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金金人 發表於 19-3-1 20:58
...

覺得油仲搽眼?

子爵府

good_pig 發表於 19-3-2 00:15
覺得油仲搽眼?

眼反而無乜野啊。。可能我眼袋乾

good_pig    發表於 19-3-2 01:21

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sky_blue618 發表於 19-3-1 21:05
係呀,我溝Chanel micro serum 用,吸收得好好又無出粒粒,你可以試下
原來可以溝其他serum用架? 依家天氣我單用double serum覺得有d笠, 但仲有半支未用

男爵府

Pollyowen 發表於 19-3-2 09:27
原來可以溝其他serum用架? 依家天氣我單用double serum覺得有d笠, 但仲有半支未用
...

覺得油可以溝cream or lotion用, 我覺得好正,皮膚好咗

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個BB的媽媽 發表於 19-3-2 09:34
覺得油可以溝cream or lotion用, 我覺得好正,皮膚好咗

因為我見double serum已係水加油,所以我又未試過再加cream或lotion黎用呀!我試過用油加cream,係比單用油冇咁笠,上面又好推d

子爵府

好笠,轉咗用gurelain 雙效精華

首頁

尾頁

跳至