夫婦情感

跳至

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

話說我小朋友 而家三個月 媽咪幫手湊 呢幾日新年 我就返咗媽咪度瞓 順便自己湊返個女 !由於我媽咪住屯門,我同我老公住黃大仙!頭先同個老公講。。。湊亞女真係好攰,佢竟然話佢日日搭車入嚟仲攰
其實有無老公覺得我哋湊小朋友係唔攰架?

子爵府

回覆樓主:

你老公冇份湊女?你放假湊個女返自己屋企同老公2個一齊湊下,包你老公唔會咁講

男爵府

男人就係咁,因為湊仔係女人做,佢地搵錢管接送犧牲自己寶貴時間陪你地已好偉大!

男爵府

2019新春慶豚圓

章魚妹妹 發表於 19-2-9 04:35
男人就係咁,因為湊仔係女人做,佢地搵錢管接送犧牲自己寶貴時間陪你地已好偉大!
...
唔係所有男人都係咁,我果二個小朋友BB果陣都係我喂夜奶同換片,我日頭都要返工

大宅

2019新春慶豚圓

一定要比機會老公試試獨力湊B,幾個鐘都好
增加了解

別墅

coraor 發表於 19-2-8 23:53
你老公冇份湊女?你放假湊個女返自己屋企同老公2個一齊湊下,包你老公唔會咁講
...

我餵奶,佢喺度打機。我幫個女換片,佢咪同個女玩。。。。算唔算幫手湊?

別墅

章魚妹妹 發表於 19-2-9 04:35
...

我都要有返工架,唔係淨係佢一個返工搵錢

別墅

thomas_so33 發表於 19-2-9 08:09
唔係所有男人都係咁,我果二個小朋友BB果陣都係我喂夜奶同換片,我日頭都要返工
...

我都係要返工
我係放假先會湊b
但呢幾日我自己湊,都無出聲話攰
我老公只係坐車入嚟搵我,佢竟然話攰

別墅

ernbe 發表於 19-2-9 08:13
一定要比機會老公試試獨力湊B,幾個鐘都好
增加了解

bb而家3個月,我老公都未識換片,餵奶
好難會俾佢一個人湊b喎

大宅

2019新春慶豚圓

CiCiTang 發表於 19-2-9 09:33
bb而家3個月,我老公都未識換片,餵奶
好難會俾佢一個人湊b喎
...

試半個鐘都好,你出街買嘢

大宅

CiCiTang 發表於 19-2-8 23:41
話說我小朋友 而家三個月 媽咪幫手湊 呢幾日新年 我就返咗媽咪度瞓 順便自己湊返個女 !由於我媽咪住屯門, ...

唔識湊b嘅,而老婆好緊張會自動湊哂唔洗佢點做野嘅老公就會咁講。
你試下留低個無瞓覺嘅女比老公,自己出街,睇下老公幾多分鐘後打電話黎求救,之後佢求完你都拖一陣先返屋企,訓練下老公湊b亦會令佢調整下心態。

男爵府

CiCiTang 發表於 19-2-9 09:27
我都要有返工架,唔係淨係佢一個返工搵錢

唔關事,佢地心目中女人就係有責任湊小朋友,佢地賺錢肯陪你地犧牲自由已經付出好多!

男爵府

2019新春慶豚圓

章魚妹妹 發表於 19-2-9 12:04
唔關事,佢地心目中女人就係有責任湊小朋友,佢地賺錢肯陪你地犧牲自由已經付出好多!
...

全中

別墅

章魚妹妹 發表於 19-2-9 12:04
...

絕對同意,千其唔好諗住生仔,老公會幫手....唔係你會後悔

子爵府

CiCiTang 發表於 19-2-9 09:26
我餵奶,佢喺度打機。我幫個女換片,佢咪同個女玩。。。。算唔算幫手湊?
...

咁叫玩bb咋喎…
你試下搵次試下話買漏野,要去超市/街市買,叫佢喺屋企睇住阿b。然後唔好咁快返屋企,比佢感受下咩叫湊b。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

我兩個小朋友,一出世,我地會各自有me time,所以一定有時間係自己一個人湊。俾佢試下就會體諒大家多左。

大宅

2019新春慶豚圓

你兩公婆搬近屯門囉

伯爵府

回覆樓主:

要訓練的,媽媽都唔係bb一出世就識湊,都係要學習。特別係媽媽坐月時,如果爸爸可以落手,之後都會願意落手。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊