懷孕前後

跳至

FB體驗帳戶

2019新春慶豚圓 2019勳章

下星期照結構,哥哥3歲...
知道做哥哥都好開心,近呢個幾星期成日都指住話係妹妹又係到同爸爸講定安排訓教位置(同房訓)
又話幫妹妹換衫、沖涼、沖奶

佢識分男仔、女仔分別...我話咁如果弟弟呢?
塞返弟弟入去,要妹妹
我話冇得揀架,如果係弟弟都要錫架

見到一屋都係男人,老公都想生女...

依家心情都好忐忑見到大仔對人地bb妹妹咁溫柔,對弟弟又會點呢

希望唔好打交

珍珠宮

2019新春慶豚圓

唔使擔心太多,你可以同佢講,如果係細佬,可以同佢玩車車同男仔玩嘅遊戲

別墅

Fong0331 發表於 19-2-11 20:55
知道做哥哥都好開心,近呢個幾星期成日都指住話係妹妹又係到同爸 ...

塞返弟弟入去 妹妹都可能會打交 我朋友既細囡 打哥哥都好狠 仔囡都會打交 小朋友避免吾到

大宅

我仔就指定要細佬...唔要妹妹..哈哈..

複式洋房

2019新春慶豚圓

知道做哥哥都好開心,近呢個幾星期成日都指住話係妹妹又係到同爸 ...

細佬可以一齊玩男仔野

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

哥哥咁sweet,如果系弟弟肯定都會錫佢既,先做下心裡準備啦,如果系妹妹當然大家都開心喇

翡翠宮

回覆 Bearbearsharon 的帖子

我大囝都系鐘意細佬,如佢所愿,系弟弟。

大宅

回覆 haha748494 的帖子

我仔都係如佢所願...

洋房

我仔又係就黎3歲,成日話要細佬或者妹妹,依家有左好大壓力,唔敢甘早話佢知!
因為幾個月前無左個,佢好唔開心

大宅

我一驗到有就話俾大仔聽,問佢要妹妹定細佬,佢指定要妹妹,結果如願係妹妹,佢依家都話要留東西俾妹妹玩/食。希望妹妹出世佢唔會呷醋啦。

翡翠宮

回覆 Bearbearsharon 的帖子

聽亞媽講,BB上一胎小朋友預言好準架。

大宅

我仔又係一講想要咩就要到咩

男爵府

2019新春慶豚圓

我二胎都係哥哥3歲時懷孕,準備4歲生妹妹,哥哥好錫妹妹呢

大宅

2019勳章

我仔初頭話弟弟妹妹都唔要, 佢唔中意, 而家個肚開始大, 佢就會成日攬住我肚鍚同嗌bb起身, 好sweet!!下禮拜照結構, 但我地打算唔照仔定女, 生出黎先surprise, 還掂仔女都一樣咁鍚

FB體驗帳戶

Giannchu 發表於 19-2-12 20:38
我仔又係就黎3歲,成日話要細佬或者妹妹,依家有左好大壓力,唔敢甘早話佢知!
因為幾個月前無左個,佢好唔開心: ...

依家有左幾週?
如果穩定左,同哥哥講,分分鐘幫輕埋你

我個仔40磅仲扭抱我真係命都冇...依家知道有bb係肚到,佢要抱嘅時間少左

FB體驗帳戶

camille_wilson 發表於 19-2-12 21:25
我一驗到有就話俾大仔聽,問佢要妹妹定細佬,佢指定要妹妹,結果如願係妹妹,佢依家都話要留東西俾妹妹玩/ ...

我仔都係問佢係弟弟定妹妹,佢就話係妹妹黎
然後呢排99係咁話弟弟黎(其實佢地想要女)
哥哥就話要弟弟同妹妹

FB體驗帳戶

debbiebu 發表於 19-2-13 09:52
我仔初頭話弟弟妹妹都唔要, 佢唔中意, 而家個肚開始大, 佢就會成日攬住我肚鍚同嗌bb起身, 好sweet!!下禮拜 ...

因為有互動係會有感情啲...
不過我依家19週,仲未見肚...又未有胎動,哥哥都未會隔住個肚傾計

不過大仔成日都話讓俾妹妹,因為我同c6都係大家姐,大佬...上一代教要乜都讓細佬妹嘅模式,我地唔想大仔唔開心
我地依家講定,如果係屬於自己嘅唔一定要同人分享,分享左自己會唔開心
但如果係大家嘅,就要分享,唔可以打交

別墅

2019新春慶豚圓

冇需要自尋煩惱

洋房

回覆 Fong0331 的帖子

我差不多12w,唸住做埋唐氏先再講佢知,因為上胎就係T18無左!好擔心

洋房

我個仔都吾少野,都有35磅

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊