0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢星期bb唔知點解餐餐奶食完都仲眼仔碌碌,而家個半月大,係咪已經脫離左食完奶就訓嘅階段喇?如果佢夜晚都係咁食完奶唔訓教,有冇咩方法搞搞佢(emoji)(emoji)

別墅

bebumama 發表於 19-2-11 22:21
呢星期bb唔知點解餐餐奶食完都仲眼仔碌碌,而家個半月大,係咪已經脫離左食完奶就訓嘅階段喇?如果佢夜晚都 ...

我個b 半個月大,都是咁,真是哭,现在试用安撫奶嘴,好像至少肯训一陣,但不是熟睡(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

meowmoew2018 發表於 19-2-12 01:09
我個b 半個月大,都是咁,真是哭,现在试用安撫奶嘴,好像至少肯训一陣,但不是熟睡(emoji)(emoji)(emoji) ...

好難搞 唔知點做好

男爵府

哈,你估bb食完一定訓,湊B唔易呀佢開始大,之前啜奶用盡力咪飲完訓,而家大個咪飲完要玩下唱下歌傾下計

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁就同佢玩一陣喇,唔需要即刻訓既

別墅

bebumama 發表於 19-2-11 22:21
呢星期bb唔知點解餐餐奶食完都仲眼仔碌碌,而家個半月大,係咪已經脫離左食完奶就訓嘅階段喇?如果佢夜晚都 ...

我仔都唔係餐餐食完奶就訓,最慘係佢唔訓就喊,扭抱(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

giselle_fan 發表於 19-2-12 11:13
我仔都唔係餐餐食完奶就訓,最慘係佢唔訓就喊,扭抱(emoji)(emoji)‍♀️

我果個都係(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-2-12 09:27
哈,你估bb食完一定訓,湊B唔易呀佢開始大,之前啜奶用盡力咪飲完訓,而家大個咪飲完要玩下唱下歌 ...

我以為頭兩三個月都係食完訓 訓醒又食 冇唸過佢咁快就要人同佢玩(emoji)(emoji)

但佢夜晚都係食完唔訓 眼仔碌碌 有時抱住暗佢訓左 一放落床又起身

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我幫BB掃風之後,抱住BB行黎行去。

別墅

bebumama 發表於 19-2-12 13:33
我以為頭兩三個月都係食完訓 訓醒又食 冇唸過佢咁快就要人同佢玩(emoji)(emoji)

但佢夜晚都係食完唔訓 眼 ...

是啊,所以湊佢超級攰,成日好快醒

首頁

尾頁

跳至