產前產後

跳至

複式洋房

點解可以開刀嘅? 政府唔係得順產嗎?可選擇嗎?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 水晶梨812 的帖子

政府無得捒開刀,除非你第一胎已開刀,之後第二胎就可以捒

通常政府第一胎開刀係醫生建議,主要係因為你有啲complication,唔能夠自然分娩,另一情況就係我哋成日講的全餐,即係你試過生,生唔到,夠晒時間,就會俾你開刀,又或者係你落咗催生藥,BB心跳急跌,都會立即開刀

2019新春慶豚圓

回覆 水晶梨812 的帖子

Hi 水晶梨812 , 醫生會因應BB大細、位置、落盤情況、媽媽同BB嘅身體狀況黎選擇邊種方式分娩,政府醫院一般會評估媽媽順產成功率,醫生決定是否需要開刀,順產雖然要面對陣痛到BB出生的痛楚,但媽媽唔會留下疤痕,傷口容易處理,一般身體復原較快架。媽媽下次幾時查檢呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

回覆 [email protected] 的帖子

3月27,要幾週醫生先會評估架

大宅

2019新春慶豚圓

水晶梨812 發表於 19-3-9 10:59
回覆 [email protected] 的帖子

3月27,要幾週醫生先會評估架

我係複雜個案預咗要開刀,但嗰時醫院都36w先confirm我~所以如果正常個案,你預唔會早~

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊