興趣嗜好

跳至

民房

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回

系fb見隻貓楚楚可憐,於是接收左,好純任摸,抱上手摸到乳房脹了(以前都養過貓女,乳房不會脹的)原本仲約左同佢做絕育,如果真系有左,都吾知點算好囉⋯⋯

Update:

已帶貓貓睇醫生,醫生話摸吾到胎,乳房脹應該是已經生完才被棄養。

這段時間多謝大家關心,也多謝各位pm提出收養貓B的JM. 大家都好有愛心。

貓貓已打針,再打多一針後才可安排絕育。附上近照一張,以解各位相思之苦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓

唯有 準備安樂窩比佢 再call朋友搵人準備接收D貓仔

民房

今天一早打去診所問可以點護理,都系叫我地觀察住先,遲D去檢查。

貓貓已經夠慘,仲系這個時候吾要佢

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

樓主好好心地

大宅

2019新春慶豚圓 育兒性格勳章 畀面勳章

小生命 發表於 19-2-27 00:55
系fb見隻貓楚楚可憐,於是接收左,好純任摸,抱上手摸到乳房脹了(以前都養過貓女,乳房不會脹的)原本仲約 ...

你每日CHECK 下体重,
平約每日15-25重量上升, 就係有咗
你就當估計 乳房賬突計 +6周係預產期

大宅

回覆樓主:

可以的話,睇下佢nipple周邊是否有毛毛遮住,如果好清楚睇到nipple的話,又粉紅色,九成系有咗

民房

catlili 發表於 19-2-27 19:43
可以的話,睇下佢nipple周邊是否有毛毛遮住,如果好清楚睇到nipple的話,又粉紅色,九成系有咗
...

似吾似?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

小生命 發表於 19-2-27 21:50
似吾似?

九成九似

大宅

似吾似?

樓主好心。留住貓B,等出世後再出領養

民房

catlili 發表於 19-2-27 22:02
樓主好心。留住貓B,等出世後再出領養

今天才第二日,已經痴埋來

大宅

小生命 發表於 19-2-27 22:29
今天才第二日,已經痴埋來

好乖,抵錫

大宅

2019新春慶豚圓

人生,有幾多人可以有機會幫到毛孩,今次重要係迎接新生命,有福氣,祝毛孩母子平安,樓主心地真好 ,祝萬事如意,新一年,新氣息

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

緣份!貓貓好彩遇著你,希望你幫到佢無憂無慮順利生產啦
記得補充營養呀

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

似吾似?

我都多謝你對貓貓好有愛心, 希望你可以幫到貓貓順利產下貓BB!! 貓貓是知道你對她的愛與關心的, 努力!

民房

現在轉了幼貓糧,吾系好鍾意食。有無Jm有經驗,話比我知邊隻適合?

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

樓主好好心
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小生命 發表於 19-3-1 14:14
現在轉了幼貓糧,吾系好鍾意食。有無Jm有經驗,話比我知邊隻適合?

烚雞肉有營養又好味

版主

佢係領養貓,有機會之前寄養機構嘅貓糧係較平,味精多,所以你轉好嘅牌子,一時間佢反而覺得無味
除烚雞外(超市雪藏雞扒去皮,烚、滾熟,切細粒,攤凍),魚柳,蝦等都好正
每隻主子都有唔同喜好,我隻食魚,可能你隻只食雞,要試下呀
亦可選擇質素較佳嘅貓罐頭混入乾糧

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊