夫婦情感

跳至

FB體驗帳戶

介紹自己 係因為有bb 先開始入黎呢個論壇

1年前嫁左比個大陸老公 跟佢去大陸生活
無朋友 得隻狗 老公長期出差 獨守空房

因為信任老公婚前所有細心 責任感 佢世界只屬於我 話一唔會有二 女王般既生活 所以遠嫁比佢

現 拍拖年半 結婚1 年 懷孕9個月

所以我經歷既係。岩岩新婚 人在異鄉 老公出軌 新婚懷孕 獨自一人 朋友都唔多個 既痛苦經歷

第一次知道 老公出軌係一個朋友話我知。影埋相比我 知道後瘋狂地打電話 視像 出緊差既老公!呢個晚上佢就同個女人一齊
呢個大話之後大話就一個接一個
除左喊 同 驚,無助既我咩都做唔到。
唔夠膽同朋友講 因為岩岩新婚3個月

待續

FB體驗帳戶

Boyiiiii 發表於 19-3-3 07:41
介紹自己 係因為有bb 先開始入黎呢個論壇

1年前嫁左比個大陸老公 跟佢去大陸生活

係第一次知道知後就係 瘋狂地打電話
瘋狂地訊息 喊 唔知點做好
因為人生第一次被背叛
亦無諗過老公會甘快出軌
因為新婚 超熱戀 超甜蜜 關係非常親密

過幾日後 老公番黎講左一大輪藉口
我亦選擇相信佢一次
佢無做過對我唔住既事!

當然我係呢個時期以經變得敏感
但都因為相信。並沒開始做偵探

係呢個時期我就中左bb 但未知

因為有事要番香港,所以係香港發現有左
但番香港呢26日 都感覺不妙
雖然老公 知道有左超開心 同激動
但原來 我唔係屋企呢段時間
佢帶住個女人出差。遊山玩水
點解知?
因為番到去屋企我check電話既時候就發現更多我傷心難過既祕密

對於岩岩有bb既我...
待續

FB體驗帳戶

Boyiiiii 發表於 19-3-3 07:54
係第一次知道知後就係 瘋狂地打電話
瘋狂地訊息 喊 唔知點做好
因為人生第一次被背叛

對於岩岩懷孕既我。身體情緒開始唔舒服
孕吐 以經好難受。仲要受到背叛既打擊。
簡直太恐怖。開始食唔落 情緒唔好
小小事爆喊

得知我老公驚人出軌之後
第一個想法就係離婚。落仔
然而 嘈完第一次交之後 肚痛即入院
太激動差d 流產
Bb 以經2個月大

老公大話再蓋大話。我又再比機會佢
因為果時我真係心軟佢會斷絕聯絡

老公過一星期又再出差。我同狗狗係屋企等佢番黎 大約12日 到
當然 每日 視訊 電話 短訊 都係即回即覆
介心又放低左。相信佢無再同個女人一齊
但係.... 個女人都唔惹小
總之我老公出差 個女人就會飛去搵佢

所以 即回即覆 都可以係假像

待續

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

睇到流x 我眼都紅了

伯爵府

FB體驗帳戶

Boyiiiii 發表於 19-3-3 08:07
對於岩岩懷孕既我。身體情緒開始唔舒服
孕吐 以經好難受。仲要受到背叛既打擊。
簡直太恐怖。開始食唔落 ...

一次又一次既大話。女人既直覺同第6感真係好準

我搵到個女人電話 打左比佢
明顯地個女人知我存在 知我岩岩有左
明顯地話我知 我老公好霖佢
第一次 打比個女人 我竟然好冷靜
只係希望佢唔好再搵我老公
當然.. 姣婆愈著脂粉客

呢個時後為左得到更多資訊既我
並無發癲 只係好聲好氣地同個女人傾
拎埋個女人WeChat後
我亦開始套佢地兩個既姦情...
當然我老公 仲未知 而個女人亦無打報告
老公有老公扮野。我有我開始偵察生捱

係孕吐期 受呢個刺激。令我極速瘦身左6kg
呢個時候 都只係得狗狗陪我
朋友一個都唔夠膽講
抑鬱症狀隨之而黎

老公出差後 番到屋企 裝模作樣令我感到可笑 嘔心
待續

大宅

睇到我都心疼

FB體驗帳戶

Boyiiiii 發表於 19-3-3 08:54

呢段日子。開始後悔結婚 後悔有左
離婚 落仔既念頭係個腦海度揮之不去
唔夠膽同人傾訴。日喊夜喊
攬住隻狗喊。食唔落 飲唔落 行屍走肉
唔敢同屋企人講 總之一個人面對住

同老公溝通? 佢發毒誓 話無發生過
呢次溝通我以經唔信佢
盡管 佢人係我隔離 抱住我 心開始碎
當然大話又蓋大話

真相開始被我慢慢發現
佢兩個係出差時。飲酒搭上 然後開房
再情投意合 發展成情人關係

而個女人係有2個細路同有老公..

難怪我老公唔怕個女人會上身
然而一切 我都係佢電話搵出好多真相

待續

FB體驗帳戶

Boyiiiii 發表於 19-3-3 09:07
呢段日子。開始後悔結婚 後悔有左
離婚 落仔既念頭係個腦海度揮之不去
唔夠膽同人傾訴。日喊夜喊

有一晚 同老公朋友食飯飲酒
老公終於番到醉左 訓到火燭都唔醒
我可以偷睇電話
所有app。WeChat。qq。機票 酒店 相 短訊 電話紀錄 雲端 !所有所有 我通宵地搵証據
証據一大堆。雲端既相一大堆。酒店。食飯。短訊。 最後連個女人既身份証 電話 樣 咩地方人 我都知道一清二楚。 我好冷靜地拍低晒所有野!
腦海崩潰。但心態冷靜。只知道我需要証據
這一晚 心碎 心寒 絕望 好想打醒佢
最後連續三日訓唔到食唔到。懷孕3個半月 人在異地 仲未有可傾訴對象。 仲未敢同朋友傾...

抑鬱症狀明顯。開始自虐。性格180度反常
連自己都驚
老公更以為呢段日子既我咩都唔知
只認為我產前情緒多疑

待續

大宅

Boyiiiii 發表於 19-3-3 09:20
有一晚 同老公朋友食飯飲酒
老公終於番到醉左 訓到火燭都唔醒
我可以偷睇電話

其實妳嫁他, 風險和犧牲都很大, 婚前有沒有傾好? 有沒有實質的東西(財產)已揸手? 如果什麼都沒有, 純為愛, 那就博過成龍拍動作片了...... 不過雖然有了BB, 但妳還年青, 早點發玩好過遲.....

在香港註冊嗎? 妳要先想想, 離婚都要有策略, 不要打草驚蛇.....

其實大陸的有錢人出軌, 比香港人更易, 所以都係個句, 跟國內/外國人結婚, 係比跟香港人結婚, 難度更高......

FB體驗帳戶

PTMCYS 發表於 19-3-3 09:31
其實妳嫁他, 風險和犧牲都很大, 婚前有沒有傾好? 有沒有實質的東西(財產)已揸手? 如果什麼都沒有, 純為愛, ...

為愛。老公無錢。哈哈
風險係好大,但係又有邊個會知聽日事
係香港簽紙
呢一刻只想有好心情生bb

FB體驗帳戶

ChelseaFan 發表於 19-3-3 09:03
睇到我都心疼

過了就好了 yeah

FB體驗帳戶

ChelseaFan 發表於 19-3-3 09:03
睇到我都心疼

Me too so sad!!

伯爵府

Boyiiiii 發表於 19-3-3 09:58
過了就好了 yeah

咁你現況點?

FB體驗帳戶

pollyly 發表於 19-3-3 10:04
咁你現況點?

就生得喇 !4月1 預產期

edhepp    發表於 5 天前

伯爵府

Boyiiiii 發表於 19-3-3 10:11
就生得喇 !4月1 預產期

祝福你同BB

我仲追緊架

公爵府

2019新春慶豚圓

返香港住嗎?起碼有家人朋友陪住,生完要有足夠休息

複式洋房

Boyiiiii 發表於 19-3-3 08:54

其實你同個女人老公講咪得囉,你老公擺明貪人妻同事,方便就手,冇手尾,佢知道有手尾,個女人唔走,你老公都會走。

大宅

2019新春慶豚圓

Frankelly 發表於 19-3-3 10:19
其實你同個女人老公講咪得囉,你老公擺明貪人妻同事,方便就手,冇手尾,佢知道有手尾,個女人唔走,你老 ...

樓主萬大事都放在一邊先?代生完坐好個月子先?要有健康精神先部署計劃點對付个賤人!

大宅

2019勳章

回覆樓主:

你好叻好堅強,大住個肚仲要面對咁多,我大肚同老公鬧交都已經好難受,好難想像你當時有幾心痛。加油,希望你生個健康bb!!!

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊