懷孕前後

跳至

別墅

2019新春慶豚圓

今日7w去肚照,冇閃閃,有營養囊,有胎芽不過得2.4mm,唔會有遲排卵問題,因為有用紅d check排卵同只係dodo過一次。
咁既情況下7w都未照到係咪冇希望了?

FB體驗帳戶

2019新春慶豚圓 2019勳章

Bacookie 發表於 19-3-4 11:45
今日7w去肚照,冇閃閃,有營養囊,有胎芽不過得2.4mm,唔會有遲排卵問題,因為有用紅d check排卵同只係dodo ...

7週都算早,同你體質同經期如何

我大仔到10週幾先見到閃閃...
你book左唐氏未?11-13週可以照超聲波仲準

男爵府

今日7w去肚照,冇閃閃,有營養囊,有胎芽不過得2.4mm,唔會有遲排卵問題,因為有用紅d check排卵同只係dodo ...

醫生點講丫?有人會遲d照到閃閃都唔出奇架!

別墅

我上星期6w5d照都係咁!只照到胎囊4w2d大,連胎芽都冇!我都好擔心!醫生叫我過兩星期再照!希望到時照到閃閃!
大家一齊加油

別墅

2019新春慶豚圓

Fong0331 發表於 19-3-4 12:27
7週都算早,同你體質同經期如何

我大仔到10週幾先見到閃閃...

我cycle28日左右,都算準,體質普普通通
你10週幾先照到係咪因爲遲排?
唐氏未book,下星期第一次返醫院先book

別墅

2019新春慶豚圓

kittylovebb 發表於 19-3-4 12:34
醫生點講丫?有人會遲d照到閃閃都唔出奇架!

醫生話過多兩個星期再照,到時都係冇就真係冇。。。但其他人遲照到通常係因為遲排,但我排除左呢個可能

別墅

2019新春慶豚圓

panda011230 發表於 19-3-4 12:46

我上星期6w5d照都係咁!只照到胎囊4w2d大,連胎芽都冇! ...

嗯,我都係過多兩星期再照,希望大家都照到!

別墅

我都係6W3照吾到 最後7W6再去照先照到 無事既 過多個星期再照下

FB體驗帳戶

Bacookie 發表於 19-3-4 14:53
我cycle28日左右,都算準,體質普普通通
你10週幾先照到係咪因爲遲排?
唐氏未book,下星期第一次返醫院先 ...

我經期都算準,但一般35日
今胎應該係排卵遲/c6啲精有耐性
上次20週照結構,話bb度完似19週
(今次知嘅時候已經10週索性等唐氏先睇咋)
不過我冇乜所謂,只要keep住檢查係健康就好了

子爵府

2019新春慶豚圓

我計M係7w4, 頭先照肚都照唔到。我叫醫生幫我照陰超,就照到有閃閃喇,size 係6w1. 相信太細照唔到,不要太擔心

複式洋房

搵多一個醫生睇下 之前都試過

子爵府

回覆樓主:

我6w個時 ,有心跳,我個CRL仲大過你7周??

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

回覆樓主:

醫生話你幾多周?如果低過6周未有心跳好正常

複式洋房

我和你差不多,無閃閃,只有胎囊,還照不到胎芽,好擔心係空心胎醫生話一星期後再照

別墅

2019新春慶豚圓

李露眉 發表於 19-3-4 18:29
醫生話你幾多周?如果低過6周未有心跳好正常

醫生話5w5,但我last m14/1, day14排卵,唔會遲排,到今日應該7w

別墅

2019新春慶豚圓

ma_lkf 發表於 19-3-4 19:15
我和你差不多,無閃閃,只有胎囊,還照不到胎芽,好擔心係空心胎醫生話一星期後再照
...

大家都加油!

子爵府

Bacookie 發表於 19-3-4 19:24
醫生話5w5,但我last m14/1, day14排卵,唔會遲排,到今日應該7w

咁如果再照,應該有閃

珍珠宮

2019新春慶豚圓

過多個星期再照下,唔好灰心!祝福下次見到閃閃。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

遲D再照,比D信心BB,加油吖。

別墅

2019新春慶豚圓

如果覺得好快肚餓同成日好眼訓,係咪代表bb繼續大緊?定係只係賀爾蒙影響,冇繼續大都有呢種感覺?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊