親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

meimei小朋友 發表於 19-3-4 13:30
請問大家,如果不自駕,是否住近 central station 會比較方便?謝謝
係,食嘢和坐車都方便

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

meimei小朋友 發表於 19-3-4 13:30
請問大家,如果不自駕,是否住近 central station 會比較方便?謝謝
住近 Town Hall 火車站更加方便

wcpcelia    發表於 19-3-6 11:06

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

meimei小朋友 發表於 19-3-4 20:56
回覆 wiiabcd 的帖子

請問 town hall 和central station 相距多少個站?
相距一個站, 但周邊設施大不同, 想 shopping 下 town hall 就方便多.

複式洋房

Central station 有冇那間apartment or hotel 推介?
最緊要乾淨

男爵府

回覆 suetsuet8 的帖子

請問有冇人住過 Metro Aspire Hotel Sydney? okay 嗎? Thanks!!

子爵府

Zara Tower 7人 3房

侯爵府

夏天玩到顛

bebefun 發表於 19-7-6 13:19
我都book咗Zara Tower 4人房

別墅

winniepoon 發表於 19-3-7 23:22
回覆 suetsuet8 的帖子

請問有冇人住過 Metro Aspire Hotel Sydney? okay 嗎? Thanks!!

位置離地鐵站頗遠,晚上回洒店很寧靜,行15分鐘可到唐人街。個人不推薦,唯一好處係平。

複式洋房

bebefun 發表於 19-7-6 13:19

推介zara!住過一次,勁舒服!

子爵府

回覆 zhijian 的帖子

近唔近塘人街呢

男爵府

suetsuet8 發表於 19-3-5 12:55
Central station 有冇那間apartment or hotel 推介?
最緊要乾淨

marriott sydney circular quay 住過都好方便行去circular quay 地鐵站 好近,行去碼頭搭船又好近,行去悉尼歌劇院都好近

子爵府

牛年勳章

PUIPUI2000 發表於 19-7-18 21:18
marriott sydney circular quay 住過都好方便行去circular quay 地鐵站 好近,行去碼頭搭船又好近,行去 ...

我都訂咗呢間。 但睇樓上講唔係central station 同town hall 站,會否冇咁方便? 附近有食肆推介嗎?

男爵府

Chiuchoiluck 發表於 19-7-18 21:38
我都訂咗呢間。 但睇樓上講唔係central station 同town hall 站,會否冇咁方便? 附近有食肆推介嗎?
...

有呀, 酒店行出嚟 , 隔離棟building or 地鐵站附近已經有, 行去碼頭嗰邊也有食肆, 不過澳洲啲舖頭好早收 唔好咁晏去食飯

子爵府

牛年勳章

PUIPUI2000 發表於 19-7-18 21:43

有呀, 酒店行出嚟 , 隔離棟building or 地鐵站附近已經 ...

OK, 想問埋附近有超市嗎

男爵府

Chiuchoiluck 發表於 19-7-18 21:58
OK, 想問埋附近有超市嗎 ?

附近冇超市㗎,不過我記得 第一日去到酒店check in未有房, 咁我擺低咗行李呢就周圍行, 由酒店門口向左轉一路直行, 應該大約十五分鐘到啦 你就會去到Sydney Tower Eye, 又會去到 Hyde Park, 我記得我仲去埋一個教堂嗰度影相嘅, 嗰邊呢就會有supermarket

出酒店門口向右轉 一路直行呢就會行返去 circular quay個地鐵站同埋碼頭, 去到碼頭再一路直行呢 就係我opera house啦

子爵府

牛年勳章

PUIPUI2000 發表於 19-7-19 08:19
附近冇超市㗎,不過我記得 第一日去到酒店check in未有房, 咁我擺低咗行李呢就周圍行, 由酒店門口向左轉 ...

謝謝你。非常詳盡

首頁

尾頁

跳至