婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

DELETE

珍珠宮

未講唔同99去旅行囉! 個仔都唔想同佢去, 一定系好煩果種, 比咁多錢, 博乜

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yeelim 發表於 19-3-8 18:15
99成日叫C6同佢去旅行, 其實我唔介意的, 係C6知佢麻煩, 唔肯同佢去. 99已經借D意來問我幾時去旅行, 我的答 ...

旅行嗰度,由得老公繼續推,唔駛理佢。利是係佢自願比,我會收咗佢、用鬼咗佢算
你請佢食飯,佢都唔覺係因為封利要回禮
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-3-8 18:35
旅行嗰度,由得老公繼續推,唔駛理佢。利是係佢自願比,我會收咗佢、用鬼咗佢算
你請 ...

同意

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

當冇事發生,一齊照常

珍珠宮

回覆樓主:

叫老公同佢去!
自己阿媽有幾麻煩,湊大佢唔麻煩咩?!
講真,我都講明唔會同99去旅行,我頂唔順99,但佢做仔嘅係應該,去得幾多次je~
除非佢兩母子本身無感情,咁就無得講,其他人都唔應該插手~

大宅

qq媽媽咪 發表於 19-3-8 19:38
當冇事發生,一齊照常

X 2
佢封幾錢利是比你係佢自由,如果講明話比大利是係因為要同佢去旅行,我唔會收囉

公爵府

回覆樓主:

你可以借D意說你/老公,今年犯太歲,不能出遠門,怕搭沉機/船。

男爵府

留返比佢個仔搞掂佢,比錢就要陪佢玩咩,留返d假好過啦!

公爵府

佢又無講過係大利是. 所以我咪講99高招.
99真係好煩的, 連食餐飯都麻煩過人的.
成日都話要出街食, C6同佢出街食, 由到餐龐那一刻開始, 都係麻麻煩煩的.
訂左位, 大家都知, 就算訂左位, 都要等一陣先入得.
佢就要等一陣都唔得的, 成日去嘈個知客, 好失禮.
由坐底開始, 就嘈話無張桌上無牙簽, 無LEE樣, 無果樣. 有時張桌上是有的, 佢只是習慣左嘈.
嘈到都食物來了, 佢就食2粒咁, 食唔多, 到自己食夠了, 就立即嘈住要走了.
C6都話, 我都未食完. 佢都係要嘈住要走, 次次都係咁.
對上那次C6帶佢去食好野, 食左4隻半金牛, 肉都赤埋.
食完99就話, 成晚食來食去都係那些東西.
這樣的品格, C6係唔會同佢去旅行的.C6已經當佢面講左唔會同佢去旅行的.
我估今次是有高人教路的.
JM都講得對, 請佢食飯,佢都唔覺係因為封利要回禮.
好, 一於當冇事發生,一齊照常

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

你收利是係因為你生日嘛,唔好自己將件事拉埋去旅行度先,當一份生日禮物收左咪算,最多下次食飯/飲茶你請
旅行既事,做仔既都唔出聲唔行動,幾時到新抱講野呢繼續唔知唔理,扮無事發生
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

水晶宮

99成日叫C6同佢去旅行, 其實我唔介意的, 係C6知佢麻煩, 唔肯同佢去. 99已經借D意來問我幾時去旅行, 我的答 ...

返大陸兩日團圓左佢心願

男爵府

佢無擺明order一定要去咪繼續推。
佢封大封唔關人事架,你買返份大禮還返比佢,佢實明白啦

侯爵府

用果封大利是來買旅行團給6299,讓他們自己去羅。無62,就請一位女親友。實行無拖無欠。

大宅

不如佢生日比返個兩封大利事佢囉~咁佢醒既咪知咩事囉!你收左佢封大利事佢期望你會同佢去旅行,如果你當冇事發生,遲下比人同親朋戚友講足幾年你就樣衰啦~如果佢當面同你講:「你生日比封大利事咁錫你,當你女一樣錫,你同我去下旅行都唔得?」咁你會點答?答得唔好反面加條刺,收左人咁大封利o事遲早都要還,千其不要當冇事一齊如常,你實後悔。將來就算佢同親朋戚友講你都可以理直氣壯話比返佢,冇欠佢ma~

公爵府

好的, 謝謝各位的寶貴意見.

男爵府

Yeelim 發表於 19-3-8 23:17
佢又無講過係大利是. 所以我咪講99高招.
99真係好煩的, 連食餐飯都麻煩過人的.
成日都話要出街食, C6同佢 ...

我唔會當無事發生,等佢四圍唱,自己亦唔好意思拎老人家錢,直接食飯封返封利是比佢話買野食,無拖無欠

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

qq媽媽咪 發表於 19-3-8 19:38
當冇事發生,一齊照常

x2
總有離別的時候

子爵府

Yeelim 發表於 19-3-9 23:39
好的, 謝謝各位的寶貴意見.

我會揾機會照呢個數加多D封返俾佢,無功不受祿

大宅

揾d一日遊同佢去一次

首頁

尾頁

跳至