懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

6w胎冇生長小產,岩岩做左手術,想搵中醫調理好身體再bingo, 有冇jm睇過沈碧琼中醫或有好既中醫介紹?

大宅

ELSACYW 發表於 19-3-10 19:18
6w胎冇生長小產,岩岩做左手術,想搵中醫調理好身體再bingo, 有冇jm睇過沈碧琼中醫或有好既中醫介紹?

...

我都身體唔好,試過化學,都睇過其他中醫,最後係睇沈碧琼一個月即bingo的,我覺得中醫系要夾的,佢係又貴藥又難飲(臭到我老公話我真偉大),但我work喎,要跟佢時間做功課,而且一定要搵時間去俾佢針(我覺得好有效)

加油,調理好身體先

複式洋房

回覆 ELSACYW 的帖子

我未有前睇過佢有半年(再之前有睇其他中醫,但有人介紹佢就去試),唔啱我,一尾淨係要我進保,飲完藥後生石頭暗瘡,M痛又搞唔好,無睇佢停食啲藥先無再生瘡,我hormone level過高,最後去咗做IVF唔想再浪費時間同錢

大宅

ELSACYW 發表於 19-3-10 19:18

...

我都有睇過沈醫師,但又係唔夾我,本來食排卵藥有反應的,飲咗中藥變成沒反應,停藥先得,可能中西相沖,最後去做ivf,無飲中藥了,又貴又難飲

大宅

回覆 forever_bobo 的帖子

我兩年前睇過,覺得同佢唔夾,一飲佢D藥就頭痛,同佢反映佢又話唔關事,但我一停藥就無事。我嗰陣有去揾佢做艾灸,點知比佢辣傷左個肚皮,而家仲有疤。

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-4-2 22:15

我兩年前睇過,覺得同佢唔夾,一飲佢D藥就頭痛,同佢反映佢又話唔關事,但我一 ...

咁嚴重?你有冇用除疤啫喱?

複式洋房

camille_wilson 發表於 19-4-2 20:42
我都有睇過沈醫師,但又係唔夾我,本來食排卵藥有反應的,飲咗中藥變成沒反應,停藥先得,可能中西相沖, ...

我都睇過有好多comment 比較負面,搞到我都唔敢去

大宅

我兩年前睇過,覺得同佢唔夾,一飲佢D藥就頭痛,同佢反映佢又話唔關事,但我一 ...

第一次去睇佢有幫我艾灸,但一點著我就感到好熱好似快燒到皮膚,可能我唔受得熱,我就要求唔艾灸了

別墅

我睇左2個月呀,其實佢除左貴無咩問題,我睇左個2個月,M 好靚,鮮紅色(甘大個女好耐都無試過甘靚既m血),完全無結塊,仲要黎足7日,cycle 無亂,相差0-1日,針灸會小小冤痛,我血小板低有d 針位會瘀。
有錢可以試下半年。2-3個月有既人都好少,執藥個女姑娘好好,佢話大部分都半年。我試左2個月無再睇,太貴了,燒銀紙
佢講野你要慢慢聽,佢d 廣東話好差

複式洋房

angel0919 發表於 19-7-8 12:42
我睇左2個月呀,其實佢除左貴無咩問題,我睇左個2個月,M 好靚,鮮紅色(甘大個女好耐都無試過甘靚既m血) ...

佢真係貴,我同老公一齊睇,睇左三個月抽卵,抽到成三十粒,有一半成功受孕,而家陀左已經4個月。孖胎,無嘔!所以都係睇下夾唔夾。飲中藥期間係有便秘同訓得唔好的問題。

大宅

回覆樓主:

我未有前一路有睇開沈醫師, 直至開始ivf驚撞就停左, 放左2次胎唔得, 放第3次時揾左佢針灸就bingo左

男爵府

我成十年前睇過佢,佢當時仲係荃灣仁濟中醫嗰度睇症,我當時因為d M唔準,睇左佢1,2次後,d M準時返!佢係有料嘅,不過中醫都係人夾人,人哋睇得好,唔代表自己睇都好。

民房

我都係,但果時睇佢第二次就有咗,不過個胎保唔到一星期。其實原本睇佢係想調理身體,睇兩次,兩次都有艾灸,第二次就有傷左個肚皮。

首頁

尾頁

跳至