懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

想請教私院分娩:
1.醫生係自己揀定醫院分配嘅呢?
2.產檢都係揾返嗰個醫生做嗎?
3.資料搜集後比較多媽媽推介養和,仁安,港安,如果醫生自己揀,請問有無好醫生介紹?
4.係咪一決定邊間生就要即刻book位? 驚唔驚會full晒無位㗎? (emoji)(emoji)(emoji)
5.另外有無其他事需要留意?

謝謝大家

男爵府

柴柴女 發表於 19-3-14 09:09
想請教私院分娩:
1.醫生係自己揀定醫院分配嘅呢?
2.產檢都係揾返嗰個醫生做嗎?

1.醫生當然可以自己簡,用駐醫院個d或者外面掛單醫生都可以
2.產檢多數搵反接生個個醫生啦,因為佢跟足你成個孕期知道你情況,當然可以後期轉醫生ge不過有d醫生太後期唔接
3.養和推薦林思穎,佢接both順產/開刀,也鼓勵順產,產檢一次hkd1870。
4. 養和就多數結構後(20w左右)要比deposit 20k,其他醫院我見可以30w後都可以

複式洋房

回覆樓主:

其實係先揀咗醫生先,睇下醫生有用開邊間醫院,產檢就跟返你揀咗果個醫生做,到咁上下時間醫生就會叫你去醫院落訂

如果你有心儀既醫院,你就揀個有喺果間醫院掛單既醫生就OK

洋房

chonglulu 發表於 19-3-14 09:28
1.醫生當然可以自己簡,用駐醫院個d或者外面掛單醫生都可以
2.產檢多數搵反接生個個醫生啦,因為佢跟足你 ...

你喺養和生的嗎? 全套加埋大約約錢啊?

洋房

vickywong3003 發表於 19-3-14 09:35
其實係先揀咗醫生先,睇下醫生有用開邊間醫院,產檢就跟返你揀咗果個醫生做,到咁上下時間醫生就會叫你去醫 ...

明白了,謝謝你啊。

男爵府

柴柴女 發表於 19-3-14 09:35
你喺養和生的嗎? 全套加埋大約約錢啊?

今年3月生,半私家房15萬埋單

首頁

尾頁

跳至