0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

邊只米糊好呀

大宅

我個時bb買hipp,其實隻隻差不多,建議買罐裝方便

大宅

sisipigpig 發表於 19-3-14 18:04
邊只米糊好呀

bb四個月左右開始較需要鐵質,hipp四個月食得嗰隻糊仔係無鐵質的,所以你自己睇下成份會好d。
不過我都係買hipp, 因為仔仔厭奶4個月就開始幫佢加固,無乜幾多個牌子for 4個月開始食。唯有另外比少少萍果蓉比佢食。

另外我識有d朋友,bb試左3-4隻糊仔先試岩口味,所以其實都係以bb口味為主。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Water0514 發表於 19-3-15 00:55
bb四個月左右開始較需要鐵質,hipp四個月食得嗰隻糊仔係無鐵質的,所以你自己睇下成份會好d。
不過我都係 ...

我睇testingmama 話米本身有鐵質,如果用飲開的奶粉開,d奶又有鐵質...
不過我覩諗住買 ken打苗... 英國果隻呢,呢隻寫明有鐵質

大事化小, 小事化毛.........

男爵府

我買左heathly times ,同波波米,好在個仔都幾中意食

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

irene891 發表於 19-3-15 18:38
係丫 本身有的 同埋飲奶粉都已經足夠
但如果怕 可以用奶沖米糊就得
太多鐵質佢都吸收唔到 排番出來 綠色 ...

咁買邊隻牌子好呢,有推介嗎?謝謝你

禁止訪問

珍珠宮

irene891 發表於 19-3-15 20:52
我仔都係食hipp
用奶 用水沖都會
你可以試下啱唔啱 同你b 夾唔夾

好呀,唔該曬你

禁止訪問

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 irene891 的帖子

系吖,每個小朋友腸胃唔同,主要睇同小朋友腸胃夾唔夾。

禁止訪問

珍珠宮

G牌同H牌我地都有食過,都可以

首頁

尾頁

跳至