夫婦情感

跳至

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

有時都想丢低個仔、同老公二人世界、做左媽媽之後、好像老婆身分、自己都迷失了....
時間唔多、家庭樂到就無哂兩個人既空間...

複式洋房

2019新春慶豚圓

我地會放低個囡去拍下拖,1個月一次或2個月一次,而且我地繼續一齊瞓,個囡自己瞓BB床,因為我一開始已經知道兒女的成長是離開父母的過程。

rainbowchuuu3    發表於 19-3-15 11:25

水晶宮

CCHINGC 發表於 19-3-15 10:18
我地會放低個囡去拍下拖,1個月一次或2個月一次,而且我地繼續一齊瞓,個囡自己瞓BB床,因為我一開始已經知 ...

本來都同老公夾左、一個月起碼一次拍下拖啦、但真係好難、得我要求咁、有點氣餒

大宅

如果真係安排唔到或安排得唔好,都夾硬要放低個仔,兩公婆出去,我覺得係任性呀

大宅

luckybaby2011 發表於 19-3-15 10:11
有時都想丢低個仔、同老公二人世界、做左媽媽之後、好像老婆身分、自己都迷失了....
時間唔多、家庭樂到就 ...

在安排到照顧小朋友的情況下, 一個月一兩天拍拖的時間係要有的. 不過未必一定如願, 最緊要雙方都努力過...

michelllau49    發表於 19-3-15 12:37
rainbowchuuu3    發表於 19-3-15 11:25

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-15 11:11
在安排到照故小朋友的情況下, 一個月一兩天拍拖的時間係要有的. 不過唔未必一定如願, 最緊要雙方都努力過. ...
認同

水晶宮

MrsPerthLiu 發表於 19-3-15 11:00
如果真係安排唔到或安排得唔好,都夾硬要放低個仔,兩公婆出去,我覺得係任性呀
...

咁就梗係無啦、果d叫獨留兒童我唔會做既
不過老公會覺得做左媽媽就應該咩都帶住仔女、成日話大個就唔跟我地架啦⋯⋯

水晶宮

PTMCYS 發表於 19-3-15 11:11
在安排到照顧小朋友的情況下, 一個月一兩天拍拖的時間係要有的. 不過未必一定如願, 最緊要雙方都努力過... ...

有人湊到、就係連出去食餐飯睇場戲都唔捨得有點勞氣、你知帶住小朋友連睇戲都唔方便

大宅

luckybaby2011 發表於 19-3-15 11:55
咁就梗係無啦、果d叫獨留兒童我唔會做既
不過老公會覺得做左媽媽就應該咩都帶住仔女、成日話大個就 ...

我同我老公都好似你老公咁諗,所以去邊都帶住個女

我地都幾年冇去過戲院睇戲啦,不過唔緊要啦,階段嚟啫

洋房

有人湊, 就可以任性

大宅

luckybaby2011 發表於 19-3-15 11:57
有人湊到、就係連出去食餐飯睇場戲都唔捨得有點勞氣、你知帶住小朋友連睇戲都唔方便
...

明白, 有小朋友, 最好唔帶睇戲, 直到他懂性....

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊