6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛轉左呢隻奶粉,但沖落好難溶同埋起好多泡,多泡到奶樽咀頭都會有,之前飲能恩1號同雪印舊裝1號都無呢個問題。唔知沖同款奶粉既媽媽有無同樣問題?

另外想問雪印新裝1號沖調會唔會都出現呢個問題?

別墅

pmmum 發表於 19-3-16 08:49
剛剛轉左呢隻奶粉,但沖落好難溶同埋起好多泡,多泡到奶樽咀頭都會有,之前飲能恩1號同雪印舊裝1號都無呢個 ...

我都覺
新裝一號都唔算難溶
但二號就好難溶
同埋唔知係咪又撞正阿b戒人奶同加固
佢好多眼屎又便秘
我宜家試緊轉hipp睇下會唔會好d

複式洋房

scmying2 發表於 19-3-16 10:57
我都覺
新裝一號都唔算難溶
但二號就好難溶

你bb幾大呀?我都想知hipp好唔好,你轉完可以分享下轉成點嗎?

複式洋房

剛剛轉左呢隻奶粉,但沖落好難溶同埋起好多泡,多泡到奶樽咀頭都會有,之前飲能恩1號同雪印舊裝1號都無呢個 ...

我都覺比舊裝1號難溶。更離譜係,前幾日開奶時仲係罐內見到一支成1cm的支條,好彩佢太長我筆唔到,真係好驚

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

唔系掛,樓上既JM系邊度買架?

禁止訪問

複式洋房

我要做媽媽 發表於 19-3-16 17:45
唔系掛,樓上既JM系邊度買架?

係雪印特約藥房買架,新版,仲要係佢地新年後剛返的貨。

別墅

左邊係雪印右邊係hipp
我覺得d texture 2個都差好遠,hipp真係超好溶
我囡囡轉左4日,但每日1餐hipp,今日會再加多餐比佢
佢d眼屎少左,由黃色變番白色
我每個星期會睇埋佢便便再update妳

複式洋房

scmying2 發表於 19-3-17 09:47
左邊係雪印右邊係hipp
我覺得d texture 2個都差好遠,hipp真係超好溶
我囡囡轉左4日,但每日1餐hipp,今日 ...

好似好吸引。因為我朋友都有飲,開頭食illuma又痾唔到,塊面仲好多粒粒,之後轉左hipp,去到廁所,皮膚又靚,仲好吸收變左肥豬仔

別墅

pmmum 發表於 19-3-18 09:09
好似好吸引。因為我朋友都有飲,開頭食illuma又痾唔到,塊面仲好多粒粒,之後轉左hipp,去到廁所,皮膚又 ...

我個囡so far轉左6日hipp,前2日由一餐轉2餐
已經爆左2次片(emoji)
終於可以自己舒服便便到冇血了

其實頭6個月食雪印一號佢d皮膚同便便都靚,但個陣我7-8成人奶,雪印只係輔助性
點知我m到冇奶之後食2號佢就變左咁了
見到佢成日屙到流血又爆喊我都好心痛

男爵府

DaDaKeKe 發表於 19-3-16 17:12
我都覺比舊裝1號難溶。更離譜係,前幾日開奶時仲係罐內見到一支成1cm的支條,好彩佢太長我筆唔到,真係好 ...

嘩,我仔食緊雪印三,其實我留意到新裝隻匙係大過舊,但沖的比例一樣,好奇怪?佢新配方係加少少野啫,點會隻匙大左

複式洋房

喊包媽媽 發表於 19-3-18 13:16
嘩,我仔食緊雪印三,其實我留意到新裝隻匙係大過舊,但沖的比例一樣,好奇怪?佢新配方係加少少野啫,點 ...

我都覺得大左。我係轉2號時同時試新版,仲以為係2號仔要食多d所以支匙會大d潻⋯⋯

男爵府

DaDaKeKe 發表於 19-3-18 15:03
我都覺得大左。我係轉2號時同時試新版,仲以為係2號仔要食多d所以支匙會大d潻⋯⋯
...

因為呢我每一晚會入定一盒奶粉方便沖夜奶,咁所以用同一個盒一入就知,因為之前七殼係啱啱好,轉左新裝入唔哂

複式洋房

scmying2 發表於 19-3-18 10:59
我個囡so far轉左6日hipp,前2日由一餐轉2餐
已經爆左2次片(emoji)
終於可以自己舒服便便到冇血了

痾血咁嚴重?有無睇醫生呀?我bb飲左大概一星期,其實d便便都幾好,但佢真無她難溶又起她多泡,同埋每次飲到100ml就停,唔知係唔係唔鐘意飲。

禁止訪問

別墅

pmmum 發表於 19-3-18 18:25
痾血咁嚴重?有無睇醫生呀?我bb飲左大概一星期,其實d便便都幾好,但佢真無她難溶又起她多泡,同埋每次飲 ...

係呀,d便便又大夠又硬整損個pat pat
同醫生講就話要我比多d水佢飲
但佢之前飲開人奶,唔太肯飲水

首頁

尾頁

跳至