自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上星期尾我女話我知放學功課班有個新黎既同學仔玩鼻水,周圍hi落人地個身,手冊功課枱面都有,我女又唔醒水帶口罩,好啦個女終於都有埋鼻水,我跟手即刻發燒 燒左一日退左好開心啦,點知夜晚又燒過 去急症啦,知我病歷比我睇先,醫生一見到我就叫我入院 因為心跳已經13x比我拒絕左跟住抽血照埋肺,我睇到白血球夠打仗就拎左抗生素走人。
大佬我仲食緊一堆抑制免疫力既藥架,唔好搵d咁既野玩啦

水晶宮

2019新春慶豚圓

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

kiko_mami 發表於 19-3-18 06:26
上星期尾我女話我知放學功課班有個新黎既同學仔玩鼻水,周圍hi落人地個身,手冊功課枱面都有,我女又唔醒水 ...

見字都想嘔
我小學時係用手帕嘅年代,記得啲人會用嚟抹鼻涕然後放入袋,我好似已用7 days 紙巾。
有個有問題嘅同學就鍾意抹落自己校褸,同流囗水。n年後仲好似瀝瀝在目。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Onlok 發表於 19-3-18 06:35
見字都想嘔
我小學時係用手帕嘅年代,記得啲人會用嚟抹鼻涕然後放入袋,我好似已用7 d ...

一陣打返去學校同主任傾下呢個問題,星期五知既時候已經走晒

真係好過份三年級到底有冇常識架

感激遇上你~

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

冇衛生意識

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

保重身體,快d康復,!
人哋無衛生常識,控制唔到唯有保護自己,常備口罩,教阿女除咗帶口罩,仲要第一時間話俾老師知道

珍珠宮

clarawuwu 發表於 19-3-18 07:14
保重身體,快d康復,!
人哋無衛生常識,控制唔到唯有保護自己,常備口罩,教阿女除咗 ...

thx自己知自己事一出門口就帶定口罩,我女講左,其他同學一齊投訴埋,但導師冇處理/處理唔到,我唔知佢係邊樣,我唯有打返去學校反映,主任話要同對方家長傾下呢個衛生問題
感激遇上你~

大宅

Onlok 發表於 19-3-18 06:35
見字都想嘔
我小學時係用手帕嘅年代,記得啲人會用嚟抹鼻涕然後放入袋,我好似已用7 d ...

Off topic 一下, 我同樓主係同一年代的人,
7 days 仲要一條有幾種顏色的包裝
最有印象係橙色

大宅

2019勳章

要同學校反影, 學校老師講一句, 好過我地家長講100句, 樓主, 保重身體

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

比定口罩同消毒液囡囡,我女兩歲半,同佢講有小朋友打乞次要行開,佢都做到,三年級,要自己照顧自己啦

珍珠宮

藍尾巴 發表於 19-3-18 10:19
比定口罩同消毒液囡囡,我女兩歲半,同佢講有小朋友打乞次要行開,佢都做到,三年級,要自己照顧自己啦
...

佢有齊晒架,佢最多一年病一次以為自己大大隻冇咁易中 佢就冇乜事,我就杰達達
感激遇上你~

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

只能提小朋友勤些洗手、盡量遠離依 d 同學仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

cwmanna 發表於 19-3-18 09:36
要同學校反影, 學校老師講一句, 好過我地家長講100句, 樓主, 保重身體

反映左,遲d再問下處理成點先thx
感激遇上你~

男爵府

唉, 呢啲都真係無仇報........
只能說唔好彩。
樓主, 保重身體, 希望你冇咩啦~
人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我女學校都有個咁嘅同學
我都超唔鐘意呢個小朋友
家長唔教
同老師講又唔係好理
真係好煩

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

樓主