自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

利申:唔反感同性戀,但硬係唔明無啦啦用呢個角度想SELL咩啫!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

係咪被人偷圖再改圖?

男爵府

BK Milk勳章

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/308250/%E6%B5%B7%E6%B4%8B%E5%85%AC%E5%9C%92%E8%87%B4%E6%95%AC-%E6%98%A5%E5%85%89%E4%B9%8D%E6%B4%A9-hehe%E6%94%B9%E5%9C%96%E6%83%B9%E7%86%B1%E8%AD%B0-%E7%B6%B2%E6%B0%91-%E6%9C%83%E5%90%A6%E6%9C%89%E7%BF%A0%E7%B5%B2%E7%89%88

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

主題山,,,,,,命名—斷背山

wcpcelia    發表於 19-3-22 14:23
FJmom    發表於 19-3-22 10:55

象牙宮

2024年龍年勳章

pigda 發表於 19-3-22 10:39
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/308250/%E6%B5%B7%E6%B4%8B%E5%85%AC%E5%9C%9 ...

由於申請咗年卡,今年入過幾次,感覺管理差:

纜車站隔離 Bayview restaurant D窗圍晒板,變無view, 地下紙巾、食物殘渣未有及時清理,座位污濁有湯迹。

自助取食物,一碗牛肉麵hk$198……

咁嘅環境,真係 no next time.

公園內好多小食檔也關咗門,最近去,連海洋館對出噴泉也圍板。

管理層只識改圖,唔識改善,唔怪得近年業績見紅

男爵府

BK Milk勳章

改圖係台灣團隊

用戶要求終止服務

Sumyeema1 發表於 19-3-22 10:54

纜車站隔離 Bayview restaurant D窗圍晒板,變無view, 地下 ...

海洋公園,計我話近五六年已差。
我唔評廣告。
1.食物差,快餐食物$188仲要無飲品,一個頹飯跟一杯迷你雪糕,貴到暈。次次講海洋公園有咩好食,一班有錢人沖出嚟話去冰極、去海龍皇,成二三百一位我真係食唔起。
2.成個園一條即開即用嘅乾毛巾都無得賣,舊年我哋玩完泡泡無帶毛巾,諗住到場買,最後只能買一條小手帕同一件浴袍,浴袍仲話係「寄賣品」,唔可以用折扣優惠!夏日仲宣傳濕身活動,一啲咁簡單嘅嘢都無得賣,我舊年已email投訴!
3.袋鼠館每分鐘都被遊客誤以為係纜車站,要職員花口舌去提醒。

大宅

Sumyeema1 發表於 19-3-22 10:21
係咪被人偷圖再改圖?
唔會啦,offical架,咁大間野唔會偷圖

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

pigda 發表於 19-3-22 10:39
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/308250/%E6%B5%B7%E6%B4%8B%E5%85%AC%E5%9C%9 ...

只睇一個係怪嘅。

但睇埋依個報導,原來係一系列香港電影,只不過大家抽咗依張嚟講,全輯相睇其實無乜嘢。

子爵府

其實人地係用香港電影表達緊海洋公園係香港人嘅公園,本士情懷;唔洗執著一張海報(春光乍洩)

大宅

纜車站隔離 Bayview restaurant D窗圍晒板,變無view, 地下 ...

由入園門口已經管理得差,入到去更加,員工又hea,去完一次已經唔想再去,相對比返大陸珠海長隆差十倍

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

隨遇而安

水晶宮

happybebebe 發表於 19-3-22 11:26
海洋公園,計我話近五六年已差。
我唔評廣告。
1.食物差,快餐食物$188仲要無飲品,一個頹飯跟一杯迷你雪 ...

我去食麥當勞咋
算比迪士尼平

珍珠宮

設施的確老化,主攻家庭,親子,小朋友市場的兒童王國,又迫又窄,廁所細到不可思議....
我記得好清楚,因為我女果次急屎
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

用戶要求終止服務

luckybaby2011 發表於 19-3-22 13:02
我去食麥當勞咋
算比迪士尼平

以前啲小朋友細,上到山已無力再行

用戶要求終止服務

貓頭雀 發表於 19-3-22 13:07
設施的確老化,主攻家庭,親子,小朋友市場的兒童王國,又迫又窄,廁所細到不可思議....
我記得好清楚, ...

木馬、小火車、跳青蛙都有廿年無變。

而夏日活動一年比一年差。
幾年前有大滑梯同水千秋、大泡泡池、大水桶。三年前變激光區無水滑梯同千秋。前年變沙雕,舊年變到睇森巴舞表演。再無大桶。
玩樂方面縮水到舊年變一個只限130cm以下的細泡泡池同小型水槍區。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Sumyeema1 的帖子

冇去十幾年啦,舊年生日見唔洗錢去一次啦,個感覺係舊,舊,舊,去坐欖車...D大陸團跟住D導遊,一隊隊咁插呀插,,排來排去都唔郁,唯有走,真係唔會再去,果D餐廳叫果D快餐貴得來勁難食,凍架,D肉硬過石頭,咁都敢比人食,仲要幾百蚊買來倒架.
<br><br>

象牙宮

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 19-3-22 14:01
回覆 Sumyeema1 的帖子

冇去十幾年啦,舊年生日見唔洗錢去一次啦,個感覺係舊,舊,舊,去坐欖車...D大陸團跟住 ...

我個$198牛肉麵,塊牛肉好大舊,但又硬又難食。

2017年冬天,管理層推夜埸,大佬,咁凍,邊有人去……條橋廢到唔廢。

chinatea    發表於 19-3-22 14:22

象牙宮

2024年龍年勳章

charity1017 發表於 19-3-22 12:58

由入園門口已經管理得差,入到去更加,員工又he ...

好心痛,見到香港人嘅公園走下坡。

以前盛志文時代,一入園,就開心,當年我D小朋友細,申請咗年卡,個個星期都入去玩。

最近帶細佬去參觀動物醫院,又係落咗閘,好失望。

首頁

尾頁

跳至