網購天地

跳至
[淘寶] 裝咗風扇燈  

首頁
12345...17

尾頁

大宅

全屋換led燈,淘咗5支包括1支隱形風扇燈,早兩日裝埋,師傅超正,初初我都怕太多口 師傅覺得我challenge佢,但佢有問有答兼有禮貌大方分享,佢講解埋燈的原理,用耐咗壞燈點換等等。我裝嘅係變頻燈,師傅每支裝完即時試開關及搖控及光暗,平靚正。比jm參考我裝42"風扇燈$230, 圓頂燈不同size $80-$100。
師傅係朋友介紹,但我再search吓,原來黃師傅喺論壇都好出名 *- )

Kitchan222    發表於 20-7-30 11:03
msms0118    發表於 20-6-20 16:03
lan55    發表於 19-9-19 03:23
rainbowchuuu3    發表於 19-3-29 12:12
1號閑人    發表於 19-3-25 13:42

大宅

回覆 sealspeaking 的帖子

剛剛裝咗隱形風扇燈 覺得好正, 淘咗嗰款係有6段風速, 有反方向轉(暫時未知有乜用, 貨品描述就話可抽濕 但我想像唔到點抽濕...安裝師傅就話反方向吹咗去另一邊 空氣流通而唔會凍...), 夠涼夠靜, 係當夜闌人靜時開高風速會聽到扇葉聲. 希望唔會好快壞 及噪啦.
我淘咗這款 https://detail.tmall.com/item.htm?id=575492453166&;spm=a1z09.2.0.0.6a1d2e8dQKaOdz&_u=ofj70n69753
用淘寶直送方式直接送屋企, 星期四上午落單, 星期六下午到貨, 運費RMB85 加上門另收HK$20

報告完畢

大宅

補充多一點覺得支風扇燈美中不足的地方,變頻3色燈 冇得調光暗,因為廳唔大 覺得太光,較鍾意圓頂燈3色光以外 有得調光暗及夜燈功能。唔知JM有冇更好的風扇燈介紹

珍珠宮

回覆樓主:

我剛淘了,未安裝

大宅

sealspeaking 發表於 19-3-24 17:08
全屋換led燈,淘咗5支包括1支隱形風扇燈,早兩日裝埋,師傅超正,初初我都怕太多口 師傅覺得我challenge佢 ...

可否比安裝師傅資料(emoji)謝謝

大宅

cherryp 發表於 19-3-25 18:25
可否比安裝師傅資料(emoji)謝謝

已pm

大宅

healthymimi 發表於 19-3-25 18:15
我剛淘了,未安裝
這個是風扇燈?請問喺淘寶用甚麼字詞搜尋呢?

複式洋房

sealspeaking 發表於 19-3-24 17:08
全屋換led燈,淘咗5支包括1支隱形風扇燈,早兩日裝埋,師傅超正,初初我都怕太多口 師傅覺得我challenge佢 ...

可以俾安裝師傅的聯絡方法嗎,謝謝

男爵府

回覆樓主:

我也想淘, 不過我問過淘寶, 佢話香港電壓唔岩用啊, 我不懂這些, 請問是否要在香港轉一下電壓?

大宅

dordorcat 發表於 19-3-26 15:20
我也想淘, 不過我問過淘寶, 佢話香港電壓唔岩用啊, 我不懂這些, 請問是否要在香港轉一下電壓?
...

喺淘寶我只係揀款咋,每支燈都跟隻火牛,裝燈師傅識裝㗎啦 反而淘風扇燈要留意屋企的樓底,如果樓底好矮 而人好高,小心伸個懶腰被風扇刮親

大宅

期待有jm介紹正嘅風扇燈

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

回覆 sealspeaking 的帖子

可唔可以介紹個師傅比我

別墅

可比裝燈師傅資料我thx

複式洋房

請問可否給我師傅資料?謝謝

複式洋房

請問可否給我師傅資料?謝謝

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

dordorcat 發表於 19-3-26 15:20
...
吓, 邊間咁答呀, 佢住火星呀, 香港電壓同中國一樣都係220V, 台灣, 日本110V。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

又遇到另一問題。。點清潔風扇葉底部呢 關咗風扇拉唔出,還是我唔敢太大力拉出。。求清潔方法

大宅

請分享黃師傅資料,謝謝

水晶宮

sealspeaking 發表於 19-3-25 14:55
補充多一點覺得支風扇燈美中不足的地方,變頻3色燈 冇得調光暗,因為廳唔大 覺得太光,較鍾意圓頂燈3色光以 ...

光啱我,反而聽聞比較暗,可以比link同cf資料我嗎?

大宅

ricecooking 發表於 19-3-29 13:53
光啱我,反而聽聞比較暗,可以比link同cf資料我嗎?

上面有post link 呀, CF資料PM咗你

首頁
12345...17

尾頁

跳至