夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由拍拖到結婚15年話長唔長,話短唔短,但c6性格越黎越差,到底係我太童話化唔貼地,成日想個老公sweet D,定係我要求多左。

當年結婚時佢有第二個,如果果時我放到手,
所有野係咪會唔同曬,可惜無如果,無後悔藥,直到依家為左2個小朋友,係咪繼續忍。

平心而論老公有時都會好sweet,但反差太大,廿次比番1次甜頭我,真係多謝曬。

如果你問我佢點差,我想講地老公成日叫你死開,你會點,返到屋企左點又點,拿呢樣拿果樣,明明屋企有工人,都要我做亞四。
小小唔如意,係屋企大呼大叫咁鬧,佢好似控制唔到咁。

子爵府

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

每一次都係我低頭,好攰,真係想分開下,可以點做。

傾又傾過,講又講過,周而復始,好似感冒咁無限重覆,到底我可以點。
36日咋...緊張緊張

子爵府

回覆樓主:

重點小朋友一個k2一個p1,我又淨係做pt, 根本負擔唔起屋企,你話我走得去邊,書又讀得唔多,再揾份長工又照顧唔到小朋友,我知係囝局,所以純呻,因為真係無辦法解決。
36日咋...緊張緊張

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

人生沒有如果,只有後果同結果。。
屋企有工人,點解你仍要做阿四?係咪你寵壞了佢呢?

子爵府

jeremylui83 發表於 19-3-30 22:29
人生沒有如果,只有後果同結果。。
屋企有工人,點解你仍要做阿四?係咪你寵壞了佢呢? ...

佢話工人係做洗煮,所以照顧家庭係老婆應份
36日咋...緊張緊張

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hate3party 發表於 19-3-30 22:23
由拍拖到結婚15年話長唔長,話短唔短,但c6性格越黎越差,到底係我太童話化唔貼地,成日想個老公sweet D, ...

……

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-30 22:45
對其他人係點?
佢需唔需要睇下醫生

對其他人好好架,朋友們都話佢好有禮貌好有風度
36日咋...緊張緊張

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

hate3party 發表於 19-3-30 22:31
佢話工人係做洗煮,所以照顧家庭係老婆應份

有咩應唔應份,唔通我買個電飯煲返嚟,又叫我唔好用,要落手落腳用煲煮飯先啱。比咗錢唔用咁比嚟做咩?佢癲你又陪佢

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hate3party 發表於 19-3-31 07:00
對其他人好好架,朋友們都話佢好有禮貌好有風度

……

子爵府

~小樹兒~ 發表於 19-3-31 08:25
有咩應唔應份,唔通我買個電飯煲返嚟,又叫我唔好用,要落手落腳用煲煮飯先啱。比咗錢唔用咁比嚟做咩?佢 ...

所以我話佢變左越黎越麻煩,越黎越難相處,心情變化快過天氣
36日咋...緊張緊張

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-31 08:27
我仲以為佢有躁鬱症,如果淨係對你係咁,咁又唔似喎!
要諗下去由幾時開始變成係咁,合理嘅就聽,唔合理嘅 ...

我都唔確實日子大概佢早2年升左職,成個人既一磁場就係高高在上既感覺,蟻民們要聽教聽話
36日咋...緊張緊張

瑪瑙宮

hate3party 發表於 19-3-31 08:51
我都唔確實日子大概佢早2年升左職,成個人既一磁場就係高高在上既感覺,蟻民們要聽教聽話
...

……

公爵府

2019新春慶豚圓

正式揾份full time 工作保障自己,如果將來有事發生都有個錢旁身,現在好多中年人離婚就系咁解,因為仔女大咗,吾糸忍對方

子爵府

anna59 發表於 19-3-31 12:07
正式揾份full time 工作保障自己,如果將來有事發生都有個錢旁身,現在好多中年人離婚就系咁解,因為仔女大 ...

我都有諗過,依家pt有咩事上黎真係唔夠基本家庭開支,但full time照顧唔到二個小朋友, 重點之重full time未有頭緒做d咩
36日咋...緊張緊張

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆 hate3party 的帖子

你離開職場幾多年?以前做邊行?再可以揾番嗎?佢是否恰你無乜經濟能力?

子爵府

anna59 發表於 19-3-31 12:18

你離開職場幾多年?以前做邊行?再可以揾番嗎?佢是否恰你無乜經濟能力? ...

正式離開工作6年左右喇,不過呢4年有係快餐店做下pt幫補自己既開支,如果搵番之前工種可能性難好多,資訊轉變太大,我要再進修跟唔番架啦。

至於家用,佢有比家用亦足夠我地開支,但如果真係行到果步,我唔肯定佢比唔比,但一定cut工人,到時我想做野更加唔易,佢搬出去住後或組織佢既家庭,隨時話唔比就唔比,男人野真係信唔過。
唉,我都係好無勇氣,自己內弱累事,以前唔係咁架,依家真係覺得好怕事,唔知關唔關負擔野多左。
36日咋...緊張緊張

大宅

2019新春慶豚圓

無錢就忍,好現實

公爵府

2019新春慶豚圓

可能佢升左職,壓力大左,-個人揾,四個人使,佢婚前試過出軌,咁你更加要盡快揾工做,否則,你只唸仔女而轉做全職媽媽,無唸自己,將來你會後悔。樓上講得岩,無錢,就要忍

翡翠宮

2019新春慶豚圓

睇下幾時做返全職喇, 佢唔知幾時整件小三嗌離婚, 唔到你唔離. 做到高層, 有把女圍.

子爵府

Nancy20090615 發表於 19-3-31 13:00
睇下幾時做返全職喇, 佢唔知幾時整件小三嗌離婚, 唔到你唔離. 做到高層, 有把女圍. ...

唔係想唔搵,只係我唔知仲可以做咩,如果依家餐廳轉全職,都係比依家多3千幾,好似無咩意思,仲要長左時間,但做第二樣,我到底仲可以做d咩,突然發覺好無力,除左照顧小朋友,真係無左價值
36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊