自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

網上見好懷參半, 大多都話 浴室寶各方面都未達標,例如:抽氣不及抽氣扇, 暖氣又不及暖爐, 而且又食電, 但亦有人講好值得買!
用家可以俾d 意見我, 謝謝~

子爵府

畀面勳章

水草 發表於 19-4-9 08:26
網上見好懷參半, 大多都話 浴室寶各方面都未達標,例如:抽氣不及抽氣扇, 暖氣又不及暖爐, 而且又食電, ...

又話乾到衫,原來勁食電,又要乾成7-8個鐘,仲要乾唔透有「up」味

牌子:癈而佬

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咁浴室寶就係有幾個FUNCTION 但唔係樣樣精, 用浴室寶咪唔使放幾部機入廁所囉

大宅

冬天開暖氣沖涼,焗到透唔到氣,
乾衫更加唔好唸,乾衣時間耐之外,電費仲好金,
清洗都麻煩,黎緊全屋大裝修唔會再裝lu

sonet    發表於 19-4-9 11:46
wcpcelia    發表於 19-4-9 10:11

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

係有d食電

子爵府

我有小朋友,最主要用途係冬天沖涼暖氣,覺得好好用

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

網上見好懷參半, 大多都話 浴室寶各方面都未達標,例如:抽氣不及抽氣扇, 暖氣又不及暖爐, 而且又食電, ...

我用窗口式 kdk細果隻
抽氣係唔夠抽氣扇,我果到好大塵,都幾難清潔。唔夠抽氣扇預左的,我接受到。
抽衫唔放入廁所抽。
暖風功能我今個冬季覺得剛剛好。

整體我滿意的。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

我屋企用草津, 2012年到現在, 我又唔覺得好食電, 安裝時研究過當時最慳電係草津,
我無另外裝抽氣扇, 都覺得抽氣無問題.
因屋企有老人家, 冬天沖涼真係好需要暖氣.
乾衣方面, 天花式的效果唔錯, 因直接吹風到衣服,
但最好兩個鐘左右換下衫的位置,而且唔好擺得太迫,
因屋企都有戶外地方晒衫, 所以只會雨天先用浴室寶乾衣.

小小意見,希望幫到大家.

豬BBBB    發表於 19-4-9 09:58

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

應該無人放部暖爐喺浴室嘛?!

男爵府

我又唔覺得好食電,我買黎係主要冬天沖涼用,覺得好好用!後悔太遲買

侯爵府

抽氣不及抽氣扇,---我覺得係.
暖氣又不及暖爐----我用暖燈已夠

如一定要,裝天花較好,窗口機積塵,好難清潔.

anma    發表於 19-4-10 10:00
sonet    發表於 19-4-9 11:47
世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-4-9 08:45

有可放入浴室的電暖爐架, 始終唔係家家都有裝浴室寶. 勁凍冬天時, 長者及小孩好需要温暖嘅浴室.

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tantanmama 發表於 19-4-9 08:58
有可放入浴室的電暖爐架, 始終唔係家家都有裝浴室寶. 勁凍冬天時, 長者及小孩好需要温暖嘅浴室.
...

你講暖風機咋嘛

大宅

我用pan....冬天好凍時,我覺得佢唔夠暖㗎!要加多部暖風機;抽氣我覺得ok

公爵府

回覆樓主:

我覺得好用,冬天沖涼唔會凍死,又可以乾衫好方便

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

kmyi0_0 發表於 19-4-9 08:47
我又唔覺得好食電,我買黎係主要冬天沖涼用,覺得好好用!後悔太遲買

同意,後悔太遲買

男爵府

cattz288 發表於 19-4-9 08:45

我部充油式放廁所,又有一部惠而浦吹風機,已經放棄部窗口式浴室寶。寧願用充油式,部機上面仲可以疊啲衫烘乾佢,烘毛巾又快乾,而吹風機直接於沖涼時拉入廁所吹佢15分鐘已經好暖,平時拉返出去廳或房用又得。

再裝一定唔會買浴室寶,浪費左我隻窗。

大宅

2019勳章

我用緊掛天花式, 冬天沖涼要開熱風, 夏天開風, 雨天開熱吹衫, 吹薄衫要3個鐘, 厚要6個鐘, 食唔食電就唔清楚, 可能用左3年左右, 系清潔麻煩d, 但整體我滿意, 因我無抽濕機

大宅

2019新春慶豚圓

我keep抽氣扇,再加浴室寶,浴室寶主要冬天用

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

我只是冬天沖涼用,好好用,抽氣我的用抽氣扇,乾衣我用抽濕機。

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊