想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題.....
第一次做ivf, 抽卵後隔左兩個月後先放雪胎, 唔想再操心大意, 應該點做才可以盡能力令到個胎安穩地著床?
因之前做了4次iui 才成功, 但未夠十一週就無左, 好唔開心!
今次我會放低哂d野, 專心保住佢, 希望能安安全全陀B la!!!!!

複式洋房

其實唔使刻意要做或唔做d mud咁,只要保持心景開朗,多d休息,當然太重野就唔好拿,唔好跑,按照平時生活步驟就ok架啦。

原帖由 Airam 於 09-4-29 22:57 發表
如題.....
第一次做ivf, 抽卵後隔左兩個月後先放雪胎, 唔想再操心大意, 應該點做才可以盡能力令到個胎安穩地著床?
因之前做了4次iui 才成功, 但未夠十一週就無左, 好唔開心!
今次我會放低哂d野, 專心保住佢, 希望能 ...

複式洋房

Airam

可以食花膠/飲奶幫助著床,睇多D開心影片,保持心情開朗(我知好難,但盡量做),唔好攞重嘢同埋四周圍去(可以落公園散吓步)。祝你同BB都健健康康。

大宅

想問下其實 IVF 係唔係比 IUI 既成功率高好多架? 你 IUI同IVF分別做左幾多錢呀

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Airam 於 09-4-29 22:57 發表
如題.....
今次我會放低哂d野, 專心保住佢, 希望能 ...

IVF放胎後3日好緊要, 因為呢3日係著床期, 最好盡量多d休息。 我自已都係放雪胎, 雖然姑娘話可以正常生活(活動), 但我自已就除咗煮飯外, 都係坐既多。
仲有, 放胎後我就開始飲阿膠粉沖熱鮮奶...直至check bingo為止。 希望資料可以幫到你。 ^^
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

我都係放雪胎先成功o既‥經過一次o既失敗‥所以我放雪胎時決定...乜都唔做‥‥哈哈‥其實我覺得放鬆心情好緊要‥我都知道好難‥但你都要盡量試下唔好諗囉‥祝你成功!
[

複式洋房

祝你成功啦~

別墅

我係睇私家醫生(佐敦:梁啟文, 現已退休),每次做整個iui療程大約用$8000-9000左右, 做左4次(總共睇左4個月醫生), 都用左約$40000! 其實佢已幫到我懷孕, 只係我估可能我的子宮內膜唔夠厚,陀唔實個b........

至於ivf, 我係睇公立醫院(瑪麗), 所以慳好多....
其實我還未放雪胎, 我抽卵時d止痛劑(可能係麻醉劑)太勁, 我暈左都唔知, 醫生話不如休息兩個cycle, 養好身體先放胎好d, 估計係今個月尾放啦, 所以問定有經驗的姊妹, 有咩要注意lo......

原帖由 卡樂B薯片 於 09-4-30 09:14 發表
想問下其實 IVF 係唔係比 IUI 既成功率高好多架? 你 IUI同IVF分別做左幾多錢呀

男爵府

最重要都係要多休息, 每日散下步, 幫助血液循環, 有利胚胎著床, 每週食幾次花膠, 可以的話最好做下針炙

祝成功!!
原帖由 Airam 於 2-5-2009 11:11 發表
我係睇私家醫生(佐敦:梁啟文, 現已退休),每次做整個iui療程大約用$8000-9000左右, 做左4次(總共睇左4個月醫生), 都用左約$40000! 其實佢已幫到我懷孕, 只係我估可能我的子宮內膜唔夠厚,陀唔實個b........

至於ivf, ...

複式洋房

食花膠,瞓多d,聽下輕音樂,放鬆心情,保持身體溫暖,特別係腳和肚,得閒同bb傾下偈叫佢乖乖地留晌度 祝你成功!

首頁

尾頁

跳至