親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題
因我睇好似好新同乾淨,又有洗衣機同廚房。但睇評價不是太多,多數都係話個超近 ALDGATE EAST 站。 請問這個站方便嗎?如果係首次去倫敦,主要去London eye , tower bridge 之類大路景點。請問這區治安如何?女人帶小朋友出人治安。
同埋好得意,我睇trip advisor 相,個電視機好似在房只在sofa睇到,在床睇唔到。
希望有人可以分享下。
謝謝

子爵府

2020勳章

mypeanut 發表於 19-4-14 21:22
如題
因我睇好似好新同乾淨,又有洗衣機同廚房。但睇評價不是太多,多數都係話個超近 ALDGATE EAST 站。 請 ...

我們之前去倫敦玩去這裡食過越南野,一出站就feel到好雜。一個女人帶小朋友出入絕對唔建議,我同c6帶個仔未天黑食飯都覺得好雜。

wcpcelia    發表於 19-4-15 10:31

大宅

Q10 發表於 19-4-15 06:36
我們之前去倫敦玩去這裡食過越南野,一出站就feel到好雜。一個女人帶小朋友出入絕對唔建議,我同c6帶個仔 ...

謝謝解答

子爵府

2020勳章

mypeanut 發表於 19-4-14 21:22
如題
因我睇好似好新同乾淨,又有洗衣機同廚房。但睇評價不是太多,多數都係話個超近 ALDGATE EAST 站。 請 ...
你可以睇吓ALDAGATE站, (同ALDGATE EAST同一條街) 我租過DOTTXXX HOTEL, 一出地鐵口幾步就到, 酒店可以步行10-15MINS 去敦倫塔同圍城, 附近食店同便利店都多.

男爵府

回覆 mypeanut 的帖子

Algate East 係Zone 1 邊,附近夜晚都靜,英國朋友話近White Chapel,所以雜啲。有巴士去市中心,沿途經好多景點,好過搭underground

印象中可以行到去Tower Bridge。另外,行去Liverpool Street Station大約十幾分鐘,可以去食Duck and Waffle

首頁

尾頁

跳至