論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
話說平時已經成個機械人咁。提過好多次天氣唔好,唔好放啲衫響窗邊,今日成日想落雨想落雨咁,佢仲攝啲衫響窗出邊,又冇留意住個天,我今日自己唔舒服冇留意,最終真係落雨佢都唔發覺,整濕晒啲衫,仲要我提佢先知落雨。

火都黎

象牙宮

回覆樓主:

試吓叫佢重新洗過可能有改善

rainbowchuuu3    發表於 5 天前

男爵府

gilgil39 發表於 19-4-15 18:40
話說平時已經成個機械人咁。提過好多次天氣唔好,唔好放啲衫響窗邊,今日成日想落雨想落雨咁,佢仲攝啲衫響 ...

我必定叫佢重新洗, 理由: 會up到臭。
上次工人唔記得浪衫, 夜晚9點幾比我發現, 我立即再洗, 叫佢10點幫出去浪。(佢平時係9點半入房訓)
從此都無唔記得浪衫。

wcpcelia    發表於 4 天前

大宅

Poyau 發表於 19-4-15 19:09
試吓叫佢重新洗過可能有改善

洗衣機洗咋嘛!我覺得佢唔會好驚囉

大宅

Solarflare 發表於 19-4-15 19:16
我必定叫佢重新洗, 理由: 會up到臭。
上次工人唔記得浪衫, 夜晚9點幾比我發現, 我立即再洗, 叫佢10點幫出 ...

Delay 佢收工時間又唔同

男爵府

gilgil39 發表於 19-4-15 19:37

重點係佢要重新浪過 = double work load, 最好學我, 等到夜晚佢就收工果刻先"醒起"要洗過晒啲衫, 並指示佢要浪完才睡, 等佢遲收工
我冇好惡架, please hang the clothes b4 you sleep thank you 跟住我自已走左去訓

大宅

Solarflare 發表於 19-4-15 19:41

重點係佢要重新浪過 = double work load, 最好學我, 等 ...

係!中死穴

象牙宮

gilgil39 發表於 19-4-15 19:37

認同樓上所言即日重做更見功效

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我覺得佢地係唔CARE D 衫淋濕晒...我見佢自己D衫係咁淋都唔理..雖然佢有幫我D衫拿番入屋..不過自己D照LONG架...

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
moledy 發表於 19-4-16 10:41
我覺得佢地係唔CARE D 衫淋濕晒...我見佢自己D衫係咁淋都唔理..雖然佢有幫我D衫拿番入屋..不過自己D照LONG ...

問題我講過好多次佢當耳邊風

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊