夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公點答你?

大宅

回覆 mimiar 的帖子

我問過一個男性朋友, 佢話如果佢廿幾三十歲後生仔或者真係抵唔住誘惑, 因為血氣方剛....但佢話如果去到成五張既男人, 其實佢咩都見過晒, 咩嚴重後果都應該會知道, 點可能仲好似個未吃過糖的小朋友咁咁貪吃?

PS. 我個friend 話睇片隻心穎又真係好 chur好主動, 老手來的。。。

大宅

回覆樓主:

我啲男同事話,男人十個有九個都會食就先講,即使佢唔覺得心穎係好正。。。

大宅

回覆 Kambee 的帖子

你個男性朋友,真係好男人,當然講同做係兩回事,我老公都50幾,咪又係依家先黎搵小三,你呢個問題如果係問一個正經嘅老公,完全冇問題,但係我相信喺呢個討論區嘅 jm,好多老公都係有出軌,如果問佢地,我會認為佢地好似我地特登問佢,好似影射緊佢地咁

伯爵府

chu媽 發表於 19-4-18 18:47
回覆 Kambee 的帖子

你個男性朋友,真係好男人,當然講同做係兩回事,我老公都50幾,咪又係依家先黎搵小三 ...

中年男人先易出軌, 婚姻幾廿年平淡咗, 仔女大咗又無寄托, 生活上又易有衝突, 男人一悶一大壓力一不被重視一尊嚴大過天就易迷失, 做女人既根本好難控制, 所以最重要係自己有本事, 咁有乜事起碼有保障有退路, 到時可以選擇原諒定放棄, 只係感情上受傷, 但無錢無能力就只有原諒佢, 這種原諒無人會覺得你偉大, 你大愛, 只係你無本事飛走, 要繼續依賴佢才能生活, 個男人都會係咁唸!

子爵府

mimiar 發表於 19-4-18 17:37
老公點答你?

我會答唔會, 就算以前未拍拖都試過, 一般開頭唔會咁擒青, 都係講下D 野睇下你有無feel, 近佢離身體接觸, 再多的是身體香氣/口氣等睇下你的反應..... 如果唔理佢, 有些人會好嬲, 之後唔會走近你, 啤你...., 如果有工作上的接觸更要小心, 更小心單獨跟她一室.......

我最不喜歡有男友的都隙其他人的女人, 明玩你....., 我唔會制, 唔受就係一個最好玩翻佢的方法......

不過在明星的圈子, 文化和吸引力跟我們平凡人不同, 可以說日日都見到十分多美女/明星/名人, 而且他們都有很多不同的原因想跟對方拍一拍位.....特別是有名氣的, 定力的考驗亦唔係想像中咁易, 如果開了頭, 就好易跟著這個拍位模式繼續走, 就好似大家對犒拍戲一樣, 拍完就走.....跟住又第二個... 反正大家有需要......

複式洋房

回覆 mimiar 的帖子

如果老公真係好愛老婆,根本就唔會有出軌呢個行為。

大宅

老公點答你?

C6經過長期訓練,佢答當然一腳踢開佢,他唔鍾意咁進取的女人。而現實如果發生,應該好難抗拒

大宅

老公話 結婚前可能會忍吾住
結左婚就吾會喎
講就好聽

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好現實咁講,有條女咁樣送上門喎,身材唔錯樣唔係醜,好難唔食左先,只係唔會食得太低b je

大宅

lokyan0901 發表於 19-4-20 03:35
好現實咁講,有條女咁樣送上門喎,身材唔錯樣唔係醜,好難唔食左先,只係唔會食得太低b je
...

食咗先講?震幾震又出事男人!

珍珠宮

老公點答你?

我唔使拎 安心事件 來問我先生。
我只問佢有冇 女人送上門的際遇,佢就話有。後來慢慢每次問D問D,原來好多個女人送上門而被我先生婉拒同閃人。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

858D 發表於 19-4-20 07:20
我唔使拎 安心事件 來問我先生。
我只問佢有冇 女人送上門的際遇,佢就話有。後來慢慢每次問D問D,原來 ...

我都冇問過,其實冇意思。
如果答會,又唔開心。但答唔會又係咪真係唔會發生
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-4-20 07:59
我都冇問過,其實冇意思。
如果答會,又唔開心。但答唔會又係咪真係唔會發生
...

同意,都幾兩難。我當見工 interview 來問,佢向我申請做 我先生,我憑乜野來 「僱用」佢?
唯有 「聽其言,觀其行,方知其人」。憑我自己的審人眼光。錯誤了,唔關我先生事,係我自己審人能力還需改進。
我位閨蜜仲誇張,同我講如果我想試下我先生,她會扮 送上門 的女人同我試下他。我閨蜜係有料的。我先生第一次見她,就私底下同我講我閨蜜 靚女。
我唔選擇試驗他。因為我「疑人不用,用人不疑」
我先生應承過對我坦白,我要取資料,佢必誠實答我,畀我。
所以在 他喜歡他的靚女下屬 一案,我同佢一路走過來,佢都好坦白話我知他的感受,發生了甚麼事,講過D乜也,有甚麼互動。所有手機對話,全沒有刪除都 以 「死咪死」的心態畀我睇。後來雨過天晴後,我兩輔導另一個女友 如何管理兩性關係,我聽我先生講,靚女下屬 一案,佢可以選擇唔講畀我知,但佢要守承諾,對我絕對誠實,所以乜都話我知。
我先生還會做的是,他告訴靚女下屬,他對我沒有秘密,和她有什麼互動,做過些甚麼,講過些甚麼,他都知會我。她畀他知道的,等於也畀我知道了。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

858D 發表於 19-4-20 11:53
同意,都幾兩難。我當見工 interview 來問,佢向我申請做 我先生,我憑乜野來 「僱用」佢?
唯有 「聽其言 ...

你先生對妳這樣坦白好難得。男人通常因“唔想煩”而避重就輕不太同老婆講有關同異性的互動!!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

未必係愛唔愛,係有幾珍惜頭家

珍珠宮

rita1208 發表於 19-4-20 13:27
你先生對妳這樣坦白好難得。男人通常因“唔想煩”而避重就輕不太同老婆講有關同異性的互動!!
...

係既。我先生對我夠信任先會同我坦白佢既內心世界。或者咁講啦,信任不是情愛可以增長的。而是從認知他/她而增長的。
佢前妻對我先生有情愛,但不足以令我先生信任她。
我先生對她有情愛,但不代表他信任她。
我先生對我的信任不是白白得來的。是經過許多 聽其言,觀其行,對過去 和今在 的 貨對版 加上思想工作 而得來的。
我同我先生前幾日探討過 情愛 與 信任。佢話唔係人人都好似我和他這樣思想的。
信任亦未必與情愛共存。
假若我先生瞞著我接外緩,我首先睇到缺乏而需要補救的是 他對我的信任,非我對他的信任。
點解我咁唸?佢有需要,搵緩助,但唔搵我做緩助對象?潛意識就是從過去的互動中 判斷出我幫唔到佢既需要嘛,唔信任我有能力幫到佢。

伯爵府

回覆樓主:

問黎係無意思,
答你會又嬲
答你唔會又話吹水。

我會話,有d男人,有得食點會唔食,就算 (勿打頭)

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

rita1208 發表於 19-4-20 13:27
...

更重要的是男人會選擇性坦白。我老公曾經都好坦白佢嘅女同事如何如何,他如何對待……但他隱瞞同其他女性的一切行為。仔都生埋⋯⋯呢啲又唔見佢坦白

首頁

尾頁

跳至