自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

各位JM,
請問有無成本最便宜方法, 擁有一個大陸手機號碼呢?
我是香港C9, 不多機會上大陸的。但買了些大陸電子產品, 要下載他們apps才可使用。當我下載了想做登記時, 往往都要輸入大陸手機號去認證。我試過問親戚借用, 但這不是長久方法。最好都係自食其力啦!所以想向BK JM 求救。

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

而家上大陸開個電話號碼好簡單又平, 大約百五蚊就可以用到半年, 不過睇下你有唔同嘅台有唔同嘅月費…… 通常都係幾蚊一個月 月費

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

AhChuMaMa 發表於 19-4-19 14:20
各位JM,
請問有無成本最便宜方法, 擁有一個大陸手機號碼呢?
我是香港C9, 不多機會上大陸的。但買了些大陸 ...

我媽係羅湖地鐵站口出了一張電話卡¥18一個月,只要開通漫遊便可以在香港收短訊,方便認證用

大宅

畀面勳章

bufferzone 發表於 19-4-19 14:25
我媽係羅湖地鐵站口出了一張電話卡¥18一個月,只要開通漫遊便可以在香港收短訊,方便認證用
...

月費18蚊我覺得比較貴…… 我自己用中移動九蚊一個月 不過數據另計……

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

770217 發表於 19-4-19 14:27

月費18蚊我覺得比較貴…… 我自己用中移動九蚊一個月 :quest ...

嘩!原來可以咁平

珍珠宮

月費18蚊我覺得比較貴…… 我自己用中移動九蚊一個月 :quest ...

咁你個號碼係香港出?還是大陸出?

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

香港用邊間?中移,聯通,club都可以申請大陸副號,唔貴

男爵府

謝謝各位JM回應, 請問如用中移動申請大陸手機號, 是否本身者要是香港中移動用戶呢?我本身用3的。C9仔心態, 想用最慳錢方法搞掂佢。

男爵府

謝謝各位JM回應, 請問如用中移動申請大陸手機號, 是否本身要是香港中移動用戶呢?我本身用3的。C9仔心態, 想用最慳錢方法搞掂佢。

侯爵府

親子王國15週年勳章

AhChuMaMa 發表於 19-4-19 14:48

謝謝各位JM回應, 請問如用中移動申請大陸手機號, 是否本 ...

中移好似要的,或者聯通會平啲,看看4G自由組合,最平11蚊/月,2年約。
或者看看3hk的紫萬(儲值卡),應該百幾蚊一年,有數據的

大宅

oran04 發表於 19-4-19 15:21
中移好似要的,或者聯通會平啲,看看4G自由組合,最平11蚊/月,2年約。
或者看看3hk的紫萬(儲值卡),應該 ...

3紫色個張係咪無大陸號碼架? 樓主想要大陸號碼,可能聯通好D

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我個人 絕不贊成在香港出的一卡雙號, 因為之前都有聽過啲網友話 收費唔清楚, 甚至會收多 左錢, 因為可能有啲盲點位…… 我自己本人就係 羅湖地鐵站下低 有間中移動出, 因為我覺得佢收得比較穩定 ,每個月費9蚊, 流動數據另計不過我都係比較少上去所以數據係好平, 好似個幾銀錢一日, 另外如果你想喺香港收到大陸嘅訊息你可以同佢講申請漫遊, 不過費用梗係另計啦! 詳情就要問返職員先知不過好似費用都唔係太貴……

侯爵府

親子王國15週年勳章

dacco 發表於 19-4-19 15:37
3紫色個張係咪無大陸號碼架? 樓主想要大陸號碼,可能聯通好D

有的,但要申請
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2384980&extra=page%3D1

大宅

畀面勳章

bufferzone 發表於 19-4-19 14:28
嘩!原來可以咁平

因為我只係用黎方便返大陸用微信俾錢, 所以相對性 用流動數據都少, 聽聞某啲電訊公司可能仲平啲添……

大宅

oran04 發表於 19-4-19 16:04
有的,但要申請
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2384980&extra=page%3D1
...

多謝報料

男爵府

paulcheung9876 發表於 19-4-19 15:41
中聯通,有一個plan叫做 米粉卡

一個月$5人民幣,一個電話號碼(大陸)

BK JM 真是我的良師 , Paulcheung 如果你辦妥了, 記得上來update 我。

謝謝大家, 我在BK 12年了, 發問不多, 但每次都能解答到我的疑難, 十分感激。

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

paulcheung9876 發表於 19-4-19 16:40
不客氣 可能星期六上去
視乎天氣

香港人無得就咁開米粉咭!要開完咭再轉plan! 不過聯通日租咭已差唔多米粉咭價錢! 唔駛特登轉!
放下自在

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至