自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我係去年6月為左健康減肥, 係PHYSICAL 買左70堂的私人教練堂, 到而家我都減左25LBS 左右. 已經MEET左我本來的要減的目標. 所以當個教練叫我再買堂的時侯, 我同佢講我唔會再買堂, 因為我仲有20堂未完.
但是PHYSICAL個教練即時變臉仲威脅我話,
如果我唔再買堂, 我就唔可以上返而家的時間(我而家係每星期2,4 的7-8點).
本來佢係CONFRIM晒我4月的時間表, 而家全部都CANCEL 左我. 重點係我上去投訴, 個經理叫我同返個PT傾時間, 但佢都唔理我.
仲要係又唔覆我whatsapp或電話約上堂,佢都特意不覆我來留難我,等我有堂都無得上.
我而家好無奈!!! 錢又比左, 堂又無得上...
有無SIS 係甘樣??
我而家可以點樣做?!
我唔想就甘算....

大宅

coolchili 發表於 19-4-20 23:37
我係去年6月為左健康減肥, 係PHYSICAL 買左70堂的私人教練堂, 到而家我都減左25LBS 左右. 已經MEET左我本來 ...

錢就一定唔會再比 有沒有買堂嘅單據在身? 應該先寫信向公司投訴,再報佢違反商品說明條例

侯爵府

畀面勳章

當輸左、但會投訴(先錄佢音)

珍珠宮

回覆樓主:

咁衰,點都搵方法投訴佢地

大宅

你有冇錄低你唔買堂就唔俾你book
cancel左有冇幫你book番其他時間?

大宅

唔好再比錢

珍珠宮

我係去年6月為左健康減肥, 係PHYSICAL 買左70堂的私人教練堂, 到而家我都減左25LBS 左右. 已經MEET左我本來 ...

大宅

回覆樓主:

邊間分店Physical?

水晶宮

下唔係咁賤格呀?

勁嘈Physical 啦,個PT咁衰,佢迫緊你蝕錢,以為你怕左佢,send 個case去東張西望影佢大頭,等全香港人都認得佢

大宅

要唱衰佢哋,最好同傳媒講,例如萍果等

男爵府

千其唔好心軟一定唔會再比$,追究到底,報警或者去消委會投訴,浄返d堂預左唔返橫掂都減到要減既磅數,再晤係試下東張西望,數嗅佢

水晶宮

回覆樓主:

報海關,開始錄音,whatsapp 做証據

珍珠宮

向消費者委員會投訴

大宅

回覆樓主:

合約有無指明一定同一位私人教練直至完成合約?同埋有無條款講明 佢一定要就你時間?因為怕佢到時反咬你一口,話只係時間夾唔到而你唔願意改時間 唔係佢唔提供服務

大宅

你個20堂幾時到期?佢哋有責任係你到期前安排堂你上,還有你本身是否有個單對單教練?定係一個谷裡面有幾位?

大宅

想問下70堂要幾錢架?

用戶要求終止服務

記得唔好再俾錢

大宅

回覆樓主:

其實佢哋不嬲都是用呢啲手法
有心攪大佢就錄音報消委會,或報蘋果
冇時間就算,反正你唔再科水,佢啲人都是hea 教,或換啲所謂教練(可能第一日返工嗰啲)比你,自己做冇咁嬲
利申:識人曾經喺入面做,你成功減到又淨得廿堂已經叫執返身彩 大把人又減唔到又淨幾百堂(次次去做都比人sell 加堂), 最後仲要過埋期

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

可否要求換教練?個經理都係踢返個波俾PT, 根本冇解決到問題。如果換到教練,就上埋個20堂。如果換吾到,有兩個選擇。第一,豪個20堂俾佢;第二,搜集證據,上消委員投訴佢,或者學其他JM講,借助媒體力量,等佢出名。

佢連個20堂都想借啲椅吾教,俾唔足料,仲好意思、仲有面叫人繼續俾錢?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

cakii 發表於 19-4-21 00:34

首頁
12345...6

尾頁

跳至