自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

有無jm曾經被教車師傅話到喊嘅經歷呢?
我個師傅又唔算係勁惡嗰d,有錯佢先會鬧,
臨尾兩堂有d嘢做錯咗,佢好嚴肅,好惡咁鬧我,嗰吓眼淚就標出嚟,我死忍住,如果我眨眼淚水就真係跌落嚟㗎喇。
你地個教車師傅係點㗎?惡唔惡?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

之前雪藏行左好多年,出去補鐘俾個師傅鬧我死八婆。其實我手車唔差㗎,個師傅好嚴格行啲驚險刺激嘅路,入圍村山路,完全睇唔到前面,靠感覺。行嘅路係要收起耳仔(倒後鏡)咁樣過。我多謝佢對我咁嚴格,練得一身好功夫。

水晶宮

回覆樓主:

一路學一路忍著眼涙

edhepp    發表於 20-10-10 12:19
rainbowchuuu3    發表於 20-1-9 10:46
wcpcelia    發表於 19-4-23 15:44

男爵府

我係觀塘學.可能係學院問題.佢地冇咁惡.祝你順利合格啦⋯⋯

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

sillytear 發表於 19-4-22 20:10
臨尾兩堂有d嘢做錯咗,佢 ...

試過,都係鬧到喊,
直情諗過轉師傅。
結果死死地氣忍佢,
因為……佢合格率差不多100%。

我亦一take過搞掂。

大宅

小小bb 發表於 19-4-22 20:18
之前雪藏行左好多年,出去補鐘俾個師傅鬧我死八婆。其實我手車唔差㗎,個師傅好嚴格行啲驚 ...

我都贊成師傅嚴格先會印象深刻,師傅有心教先會咁,所以我都冇怪佢

大宅

小花媽咪 發表於 19-4-22 20:22
試過,都係鬧到喊,
直情諗過轉師傅。
結果死死地氣忍佢,

你駕院嗎?
合格率100%真係好勁。
被鬧吓都值得嘅

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

sillytear 發表於 19-4-22 20:24
你駕院嗎?
合格率100%真係好勁。
被鬧吓都值得嘅

私人師傅,
係銅鑼灣,
佢靠揸車養大一個醫生兒子+律師兒子。

大宅

jojojojom 發表於 19-4-22 20:20
一路學一路忍著眼涙

我都係咁。我忍住淚水只敢望右鏡,望向左怕俾師傅見到。跟住佢又話我唔好只顧望右唔望左

水晶宮

小小bb 發表於 19-4-22 20:18
之前雪藏行左好多年,出去補鐘俾個師傅鬧我死八婆。其實我手車唔差㗎,個師傅好嚴格行啲驚 ...

嚴師出高徒 ,cf嚴格係啱,你睇街上幾多駕駛態度差的司機

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我好少比人鬧喊喎。佢大聲少少一次,但我好惡,兇返佢轉頭,佢已經怕左我。
所謂,好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦。我教車師父其實係好好。

伯爵府

駕車其實係一件好危險既事
因為你的一個唔小心 可以致人死地

嚴厲 可能因為你做左一些危險既事
佢都係為你 為人好姐
唔係出左事 就太遲啦

EllenHui    發表於 19-10-9 16:57

大宅

我師傅好好 好鼓勵 比到信心自己
做錯事會糾正

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

有,好多年前,我可能泊位無天份,佢好惡咁閙我,但馬路又真係好危險,所以比佢閙都無計,如果真係太渣,諗下係咪自己唔合適揸車

男爵府

我唔覺得鬧人就係好師博、我遇過個更年期八婆師傅,堂堂鬧但唔會講錯乜,連回頭望要望邊都唔識表達,我肥左即刻轉第二間考就合格左。
㨂個夾的師傅好緊要

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 sillytear 的帖子

如果你係烏啄啄嘅,就算攞咗個牌,係街度都會有人問候你啦。

鬧兩句就喊,其實唔太適合係馬路上揸車。

啲職業司機,燈口你慢兩拍開車,都問候你祖宗十八代。咁咪喊到唔使收聲?

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

當然嚴好,如果你揸住架車亂舞,搞出人命架,吾止你條命,人地條命都冇

男爵府

我有一次黃燈踩油照過俾個師傅踩break鬧我衝紅燈,我話黃燈咋波,而且太近dup車仲危險,佢係都要話我,我火滾鬧返佢轉頭,結果就係大家黑面。後座有其他學員睇我練車,嚇到唔敢出聲,果下我覺得自己就黎爆炸⋯⋯⋯⋯

大宅

我識個朋友個囝學車又係勁比師傅鬧。然後考牌考了6次都唔成功... 我勸佢叫個囝不要再考⋯ 揸車唔係只係顧自己,既然無天份操作機械,係會累己累人,佢媽話唔可以半途而廢...要堅持一定pass...終於真係pass, 好開心在Facebook 曬命。買埋架車比佢個囝。不出3個月 真係出意外,幸好只係腳骨裂左...

我自己都撞過車..撞到airbag 打到面既微絲血管都爆晒... 我真的無天份反應不夠快去揸車。

唔係潑冷水。如果自己發覺資質不足。早放棄安全d。

侯爵府

我個師傅好好,好多女跟佢學,好有耐性㗎,無鬧過我,我都係一剔pass
8-)

首頁
12345...10

尾頁

跳至