自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

會幫手劏/處理嗎?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難講, 檔檔唔同!

珍珠宮

畀面勳章

唔會.

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

你係咪講20蚊一兜幾條嗰D?睇檔主忙唔忙,當時唔忙多數肯劏埋

[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yywhk 發表於 19-4-25 14:22
你係咪講20蚊一兜幾條嗰D?睇檔主忙唔忙,當時唔忙多數肯劏埋

咁我睇情況先問啦,費事俾人鬧

男爵府

回覆樓主:

多數唔會

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cindy618 發表於 19-4-25 14:18
會幫手劏/處理嗎?

我度會

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我唔會問, 唔劏就自己番去連頭一齊剪左佢, 唔係好多功夫, 費事比人串。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

瑪瑙宮

andyman 發表於 19-4-25 14:29
我唔會問, 唔劏就自己番去連頭一齊剪左佢, 唔係好多功夫, 費事比人串。

又係喎,但都要刮鱗

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cindy618 發表於 19-4-25 14:40
又係喎,但都要刮鱗
用刀刮一下不是難事, 可能我小時常釣魚習慣了。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

瑪瑙宮

andyman 發表於 19-4-25 15:02
用刀刮一下不是難事, 可能我小時常釣魚習慣了。

街市姐姐幫我劏真好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cindy618 發表於 19-4-25 14:18
會幫手劏/處理嗎?
係什麼魚?幾多條?我個邊有的6-7"長,黃線[似紅衫]同青根,唔差幾新鮮,20元斤唔劏

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

會呀,上星期買8條小魚$25, 佢都劏

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

咁平,要睇檔主的心情

瑪瑙宮

ChloeMa 發表於 19-4-25 15:45

剛剛搞完,其實都要自己再搞搞,刮得唔乾淨

瑪瑙宮

20150618bb 發表於 19-4-25 15:43
係什麼魚?幾多條?我個邊有的6-7"長,黃線[似紅衫]同青根,唔差幾新鮮,20元斤唔劏
...

一兜7條

瑪瑙宮

ChloeMa 發表於 19-4-25 15:45

借題問,小魚煎到爛哂了,會先隔出湯再滾蕃茄豆腐?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁平多數唔劏。

象牙宮

回覆樓主:

一兜兜賣多數唔劏,我等老公劏

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cindy618 發表於 19-4-25 16:15
一兜7條
品種呢?應該唔喇............成斤重

首頁

尾頁

跳至