親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇BK媽咪,最近去完瑞士日內瓦,不知道天氣如何,網上天氣預測係10-16度左右,是不是真的很凍?但有朋友上星期去咗瑞士蘇黎世,又話好熱。

不知道應該帶冬天還是夏天衣服,請share天氣情況

大宅

LoveCJ 發表於 19-4-29 20:51
請問有冇BK媽咪,最近去完瑞士日內瓦,不知道天氣如何,網上天氣預測係10-16度左右,是不是真的很凍?但有 ...

依家8度都唔太凍

大宅

Elfinkit 發表於 19-4-30 14:52
依家8度都唔太凍

係囉⋯⋯天氣報導話8度,都唔凍。但在香港就好凍了。

是不是短袖衫加風褸都OK?

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

LoveCJ 發表於 19-4-29 20:51
請問有冇BK媽咪,最近去完瑞士日內瓦,不知道天氣如何,網上天氣預測係10-16度左右,是不是真的很凍?但有 ...

上個禮拜歐洲好多地方係好熱, 但之後氣溫回落左好多.

8度都話唔凍? 你地身體好強壯!

我覺得16度著唔到夏天衫, 著薄長袖加厚厚地既褸. 如果出猛太陽既話, 16度都仲可以著薄長袖衫. 有時吹d 風係寒寒凍凍咁, 或者落雨, 仲有朝早黃昏都凍架, 所以點都要帶件褸, 朝早得10度著厚褸都唔怕.... 早兩年我響蘇黎世又係咁既溫度, 落毛毛雨, 著短袖衫行街真係凍到震.

大宅

多謝大家的意見!會帶薄長袖衫、一件厚外套和簿外套。

希望天氣okay la !

首頁

尾頁

跳至