婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同6299住緊,bb就快出世,我自己想將bb比我媽咪個邊湊(有經驗有耐性有配套)
而我99一早已經同我講過兩次佢唔會湊,但又係我c6面前講到佢要湊好想湊,仲要唔做嘢咁幫我地湊(6299好貪錢)
c6又覺得放係男家湊大家都方便
我本身同6299關係麻麻(因為佢地貪錢)
我陀b咁耐一d關心都無 而家就扮哂嘢要搶住湊
真係好嬲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ling9125 發表於 19-5-5 09:53
同6299住緊,bb就快出世,我自己想將bb比我媽咪個邊湊(有經驗有耐性有配套)
而我99一早已經同我講過兩次佢 ...

大宅

你媽咪住吾太遠咪放媽咪到囉
同奶奶講就話驚佢辛苦

侯爵府

直接賴99自己改變主意羅。話女家那邊計劃好了,左改右改的太麻煩人了。

複式洋房

99真係一種好奇特好麻煩嘅生物
淨係識貪錢同呷醋

大宅

開心吸收勳章

一時話湊,一時話唔湊既奶奶,千其唔好信佢。你講得冇錯,佢地真係扮下野話湊架咋,到你比佢湊佢玩幾日又會話唔湊,到時真係一鑊比佢翹起。

男爵府

佢之前話唔湊,C6知唔知?佢貪錢C6知唔知?佢會唔會係想借湊B要多D家用?如果C6知佢媽係咁的人,C6除咗覺得方便,點睇?你直頭話之前講好咗比婆婆湊,人地準備好晒,你亦覺得坐月+之後Bb比婆婆照顧你會舒服D。如果你係坐完月要返工,你仲要同C6講如果佢媽玩兩野就話攪唔掂,到時婆婆又唔湊,到時你辭職都攪唔掂。等神隊友知道事情嚴重性。

男爵府

回覆樓主:

唔好比99湊,同老公講為左一家人既關係,比婆婆湊係最好,磨擦會減至最小

複式洋房

ilovecafe 發表於 19-5-6 01:11

佢之前話唔湊,C6知唔知?佢貪錢C6知唔知?佢會唔會係想借 ...

c6知佢阿媽貪錢
我完全覺得佢借湊b要多d家用
個c6認為如果99要湊嘅 都要係咁椅比多d錢
但佢係無責任感嘅人 成日自己去左打牌去左玩唔洗講聲

大宅

我初初一開頭就諗住無所謂,
奶奶同婆婆湊都ok

我係娘家坐月。。
奶奶初初個就好想湊,
之後見識完我Bb惡爺程度

就表現到唔想湊 但又勁想見個孫個啲樣
我有試過湊翻去
但見完奶奶點湊B 我就100%唔想比佢湊

男爵府

ling9125 發表於 19-5-6 13:51
c6知佢阿媽貪錢
我完全覺得佢借湊b要多d家用
個c6認為如果99要湊嘅 都要係咁椅比多d錢

咁就企硬D話唔想比99湊。同c6講,做人要有口齒,之前講好咗比婆婆湊就婆婆湊,人地都準備好晒,反口好肉酸,你對朋友都唔會咁,更何況親人。錢都係小問題,但大家都知99性格,問題只會又多又唔開心又麻煩,會成日打牌的人唔識合湊小朋友,麻雀友電話一到就身痕,到時個b慘過地底泥 ,到時bb的問題又多,攪到大家關係差晒,咁又何必呢。

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

唔講係同6299住情況下點解唔係屋企湊,除非婆婆住得返,或者樓主唔洗返工,若果唔係,樓主同c6會好快支持唔住。考慮下日托吧,不過可能4大長老都反對

珍珠宮

回覆樓主:

千萬不要開咗個頭俾99湊
到時後悔莫及

複式洋房

我好明白,所以我做左ftm,因為我媽咪要反工,又吾想比99湊,

複式洋房

ilovecafe 發表於 19-5-6 20:03
咁就企硬D話唔想比99湊。同c6講,做人要有口齒,之前講好咗比婆婆湊就婆婆湊,人地都準備好晒,反口好肉酸 ...

仲有62同叔仔都食煙
邊有可能要人地戒係屋企食煙
我99又污糟
我媽個邊個個都好期待bb出世
但6299
雖遙我一齊住 但就不聞不問
小朋友要有人錫先寶貴咖嘛

複式洋房

loveman08 發表於 19-5-7 19:48
唔講係同6299住情況下點解唔係屋企湊,除非婆婆住得返,或者樓主唔洗返工,若果唔係,樓主同c6會好快支持唔 ...

最初打算我會先做一段時間ftm 係婆婆到一齊湊
等到有地方搬就得
而家麻煩99又反口 佢自己當時生完b都無湊過
一定幫唔到手仲會諸多問題!

複式洋房

namnamnamlolo 發表於 19-5-7 21:05
千萬不要開咗個頭俾99湊
到時後悔莫及

我而家已經想像到佢乜都幫唔到不特止仲會製造更多問題

複式洋房

回覆樓主:

千奇唔好比99湊,間唔時拎去比佢望下就ok

男爵府

ling9125 發表於 19-5-8 08:10
最初打算我會先做一段時間ftm 係婆婆到一齊湊
等到有地方搬就得
而家麻煩99又反口 佢自己當時生完b都無湊 ...

你一於去娘家坐月,順勢Bb一直係果邊住

首頁

尾頁

跳至