懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好我是一個20歲的準爸爸我是第一次做爸爸所以我十分擔心bb嘅健康狀況
今日我嘅女朋友在屯門醫院檢查時醫生話我嘅bb
條頸比正常bb厚左1.幾mm醫生話我地個bb可能有唐氏綜合症
同有可能心臟有問題為我番番下工都喊了出來為人父母我地十分擔心講真有誰
唔想自己嘅bb健健康康快快樂樂地長大所以我到現在
都食唔安瞓唔落要等14號再見醫生
希望大家如果有甚麼好嘅見意可以留言同我講
如果大家有類似嘅經歷也可以不妨留言跟我說說
感謝大家

複式洋房

去私家做T21 or Nifty Pro 啦!

複式洋房

回覆 salam1108 的帖子

我女朋友話去見完醫生先

子爵府

2019新春慶豚圓

咁度出黎係幾多? 搵多個私家做nifty pro or T21

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

rayho128 發表於 19-5-8 23:18
大家好我是一個20歲的準爸爸我是第一次做爸爸所以我十分擔心bb嘅健康狀況
今日我嘅女朋友在屯門醫院檢查時 ...

首先,醫生有冇建抽絨毛或羊水?
另外而家幾多week? 如果經濟許可,約劉子建醫生或林勇行醫生再檢查,2 位係權威醫生、價錢比較貴。
其次我自己產檢醫生係羅麗華醫生,同樣係一位經驗豐富嘅母胎學醫生,如果純產檢、問意見,價錢唔算貴。
我BB 都係11w 頸皮厚3.6mm, 抽左絨毛話係唐氏。
但之後再檢查,頸皮去返正常厚度範圍,而且結構暫時正常,所以我再搵劉子建醫生做檢查,攞意見。
祝福你們仨

男爵府

去做t21
3-5日有報告 仲會度多次頸皮
就算見醫生都仲可以揀抽絨毛或胎水驗多次
吾好咁担心著 未100%的 希望在明天嘛

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

複式洋房

回覆 winnie627 的帖子

1.幾mm

子爵府

rayho128 發表於 19-5-8 23:30
回覆 winnie627 的帖子

1.幾mm

阿仔,厚左1.幾mm, 定厚度1.幾mm ? 一定要清楚啊
因為1.幾mm 唔係厚

複式洋房

回覆 basilmama 的帖子

你的bb冇事就好了加油呀

複式洋房

1.幾mm不是厚?

子爵府

rayho128 發表於 19-5-8 23:33

你的bb冇事就好了加油呀

未知有無事的!
你仲年輕,如果經濟許可,搵私家醫生攞意見

複式洋房

RE: 擔心bb有問題

回覆 rayho128 的帖子

是厚了

大宅

去做t21/nifty,準確度高過度頸皮好多,可以知埋bb性別tim,唔好擔心

子爵府

rayho128 發表於 19-5-8 23:34

1.幾mm不是厚?

一般2.4mm 或以下都唔會太緊張
相信你女朋友唔會係高齡?

複式洋房

我想請問大概多少錢

複式洋房

我女朋友30歲35歲先叫高齡

子爵府

rayho128 發表於 19-5-8 23:37

我想請問大概多少錢

睇你約邊位醫生同做咩檢查。
其實BB 而家幾週?
有問題,建議搞經驗較好醫生
產檢1000-1500 左右
結構檢查2000-4500
如果urgent case 劉子建醫生 5800

複式洋房

回覆 luv__hccc 的帖子

好多人都介紹我去t21但是 不知價錢

複式洋房

依加有左bb3個月8日

大宅

T21好似$5500-6000左右,個個醫生都唔同收費,一般3-5日有報告

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊