自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

都要依位99有本事 (本錢)

結婚是人生大事,新娘當然希望成為婚禮焦點,可惜外國這場婚宴焦點勢必落在新娘子的奶奶身上——她竟穿一條類似婚紗款式的白色禮服裙赴宴,還滿場飛與賓客拍照,有親友看不過眼,拍下照片放上網公審。

「大家看看,這是我丈夫的姨姨出席自己兒子婚禮的裝束,這位女士,你在做甚麼?」相片的說明這樣寫道,相片可見,身材仍然火辣、風韻猶存的金髮奶奶身穿一條白色低胸禮服裙赴宴,修腰的剪裁加上那裙子的魚尾裙擺非常浮誇,非常矚目。她風騷地抱着花女拍照,又跟新娘的姊妹合照,令人乍看還以為她才是新娘。

那麼新娘穿得更浮誇嗎?倒不是。從這位親友上載的相片可見,皮膚較黝黑的新娘穿的裙子款式,跟其奶奶的十分相似,胸前的剪裁幾乎一模一樣,裙擺看來甚至不及奶奶的華麗。不過上載者無提及新娘看到奶奶裝束時的反應。

相片放上facebook「以婚禮為恥」的群組,隨即一石激起千層浪,有人形容「真是一個可憐的注意力尋求者」,有人附和說:「太奇怪了吧!」有人更放狠話說:「要有多精神失常,才會在兒子的婚禮上穿得像新娘子?」不少人更建議應趕她離開,也有人說:「她穿的裙子剪裁跟新娘子的幾乎一樣,真混亂,她那麼火辣,其實穿其他甚麼也可以吧!」不過也有人力撐她說:「說實話,如果我仍然那麼火辣,我也許也會這樣做。」

英國《太陽報》

https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20190509/59576758

男爵府

回覆樓主:

呢位奶奶如果係bk一定畀人鬧…

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

個99 Fit 過個姐妹喎

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

kimasa 發表於 19-5-9 16:09

奶奶身材好好

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

身材好都唔好著白色似婚紗款掛。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

99 睇落幾後生

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都見過奶奶換衫多過新娘

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

其實係99太fit,如果家燕姐咁著,應該無人話佢,最好睇埋個樣,如果連樣都keep得ok例如好似溫B霞咁,就一定比人公審,

大宅

超fit 囉真係,仲要甘既窄身魚尾款

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

如果我係新娘會自豪有個又潮又靚既99

其實佢著到靚靚去同人影相有乜所謂, 唔通自己d 朋友就會唔搵自己影咩

況且我自己請返黎既攝影師都係主要影新人,99 用自己手機或自己攝影師狂影都得

我都識人❨男家❩自己請攝影師影自己果邊

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

真係幾似婚紗喎

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

想曬濕柴有好多款可以著,類似婚紗就真係唔合適,唔尊重新娘

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 19-5-9 11:10
想曬濕柴有好多款可以著,類似婚紗就真係唔合適,唔尊重新娘

Agree, 裙擺太誇張了,唔係話奶奶一定要著老土款唔暴露,但起碼唔好喧賓奪主,畢竟係新抱的大日子,你想著得靚+誇張的咪等你牛一或者去Ball囉

珍珠宮

kimasa 發表於 19-5-9 16:09

大宅

有本錢show-off一下又有咩所謂

子爵府

又係太離譜,撞哂衫!
99如果唔著婚紗係冇問題嘅

珍珠宮

sugarcheung 發表於 19-5-10 07:43
又係太離譜,撞哂衫!
99如果唔著婚紗係冇問題嘅

係,show off無所謂,但咁多色唔着,係要着白色,擺明玩嘢

珍珠宮

Lcmhcfbaby 發表於 19-5-9 16:12
呢位奶奶如果係bk一定畀人鬧…

唔知點解今次少人鬧
鬼佬婚禮著白色已出晒事,而且仲同新娘婚紗撞款,即係話同一個婚禮有兩件同款同色婚紗一齊出現,
估唔到呢度突然咁多人咁大方

男爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

首頁

尾頁

跳至