親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

請問係台灣係咪用海外提款㩒錢會多d?
因為上個月去完台灣回來收到statement 個兌換率得好低!點解會咁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

小肥寶 發表於 19-5-9 18:49
因為上個月去完台灣回來收到statement 個兌換率得好低!點解會咁

17/4 hk$5092.21. Nts 20000. @3.92756

水晶宮

點低法?
天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

Hsbc visa hk$46.80 nts180 (4/4)

Bank of comm.銀聯 Hk$1488.96 nts5848 (17/4)

子爵府

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

PCCW2319 發表於 19-5-9 19:16
點低法?

TWD10000兌HK2547.16

水晶宮

小肥寶 發表於 19-5-9 19:20

好低咩?你心目中係乜價位??

$2547.17, 包唔包埋HK$20~30銀行手續費?
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 19-5-9 19:25
好低咩?你心目中係乜價位??

$2547.17, 包唔包埋HK$20~30銀行手續費?

吾包,另收每次$15手續費

wcpcelia    發表於 19-5-10 10:39

水晶宮

小肥寶 發表於 19-5-9 19:29
吾包,另收每次$15手續費

其實我覺得個rate唔係低喎。不過如果你每次只㩒1萬, 再加埋$15手續費。 計番成本價就係會拉低左。但都唔可以話“好低”囉。

其實你心目中個價應該係幾多??
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 19-5-9 19:34
其實我覺得個rate唔係低喎。不過如果你每次只㩒1萬, 再加埋$15手續費。 計番成本價就係會拉低左。但都唔可 ...

原來我計錯數,張statement 寫個rate 0.2547, 我就以為2.547。後來得到大家解釋,我就知係我計錯左

水晶宮

小肥寶 發表於 19-5-9 19:47
原來我計錯數,張statement 寫個rate 0.2547, 我就以為2.547。後來得到大家解釋,我就知係我計錯左
...

天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

小肥寶 發表於 19-5-9 19:20

我系吾會只㩒10000台幣既

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

poyanin 發表於 19-5-9 21:16
知你有 $$$ 啦, 出來曬命咁話 ?
快的自我檢討, 自鞭三十.

緊吾系咁解啦。只因我窮,一分一毫手續費都是錢

子爵府

12312 發表於 19-5-9 20:20

因為咁啱係機場部櫃員機最多只能提10000,試過㨂提20000,吾比,我都想提多d

別墅

2019勳章

係低,次次我都起機場禁出黎

珊瑚宮

小肥寶 發表於 19-5-9 22:15
因為咁啱係機場部櫃員機最多只能提10000,試過㨂提20000,吾比,我都想提多d
...

是否你 設定既金額吾夠20000台幣呀?

機場提款機一定吾會只可提10000台幣。

子爵府

12312 發表於 19-5-9 22:30
是否你 設定既金額吾夠20000台幣呀?

機場提款機一定吾會只可提10000台幣。

吾會,因為之後行程我去7-11㩒錢可一次㩒到$20000

珊瑚宮

小肥寶 發表於 19-5-9 22:42
吾會,因為之後行程我去7-11㩒錢可一次㩒到$20000

咁攪米~

(我機場,周圍㩒錢)

公爵府

2019新春慶豚圓

12312 發表於 19-5-9 20:20

蝕手續費