自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

有時睇網上嗰啲珍寶豬分享可能覺得誇張。。。但係我今日真係遇到一個叼婦。。

一間普通傷風感冒嘅診所。。都幾個人輪候緊大概兩三個。。其實理論都唔會好耐。。。。大家都知道睇醫生人多就要等。。你真係好急嘅去私家醫院急症室啦

兩名婦人入來掛號。。其中一個就講到另一位朋友病得好嚴重需要睇先。。護士姑娘就話因為好多人等緊所以都冇優先。。大家都係有病睇醫生所以都要排隊。。。

之後陪同家人嚟嘅叼婦。。就開始發爛渣。。又話個姑娘有咩咁大權利唔俾佢睇先。。黎睇病梗係好需要先嚟睇啦。。。係咪要我暈咗喺度你先至比我睇先?點解你唔問下啲病人肯唔肯讓我先? 續

瑪瑙宮

大廚勳章

之後姑娘就一直淨係做自己嘢冇再搭嘴。。

不過個位叼婦。。就不停鬧個位護士。。又沮咒佢生仔冇屎窟。。咁冇人性。。一定係斷六親。。抵佢一世做姑娘。。。總之就循循環環不停沮咒。。。。。其實所謂等都唔夠5分鐘又輪到佢入去啦。。係咪真係自己屋企人病就大晒啦?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

咁唔止診所,儍人周街有

大宅

現在刁民隨處可見,我覺得最緊要相關人士,例如店鋪人員,診所丶服務機構人員,吾好讓步,跟規矩做野,刁民就會知難而退啦,如果做到怕左佢咁,刁民就會愈來愈多了

男爵府

畀面勳章

應該call 車捉佢入青山

瑪瑙宮

大廚勳章

juliemania 發表於 19-5-15 14:45
現在刁民隨處可見,我覺得最緊要相關人士,例如店鋪人員,診所丶服務機構人員,吾好讓步,跟規矩做野,刁民 ...

其實現場最多要等三個。。。我覺得係咪傻㗎。。。三個都話太辛苦等唔到?

佢仲short到話係咪要人暈喺度先睇得?

其實我嗰刻差少少衝動有啲出聲。問係咪真係暈即刻call白車。。。不過我老公死按著我。。。我覺得都癡膠花。。人哋打份工俾你咒到幾乎生仔冇屎窟又話斷六親。所以先至打死份護士工咁衰格冇啲人性。。。。跟住鬧下鬧下樓下有樓下已經叫到佢入去睇醫生啦。。。其實前前後後真係冇10多分鐘。。

水晶宮

seaheart88 發表於 19-5-15 14:36

醫生有冇炳佢!?
我嗰度個醫生,試過叼民鬧姑娘鬧得太過份 (又係好似你嗰個咁,差D鬧埋粗口),醫生鬧返佢再要佢去同姑娘道歉。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

跟住點? 醫生又無出手?

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

回覆樓主:

情緒控制出咗問題,可能佢都有需要睇下醫生..

瑪瑙宮

大廚勳章

cy101 發表於 19-5-15 14:51
跟住點? 醫生又無出手?

冇喎。。。我見佢入咗去睇都冇再發花癲啦。。。其實真係等幾個就入得有咩病急成咁?成日話自己個屋企人好唔舒服。。我真心覺得淨係你屋企人先至係真係有病。。。其他坐喺度嗰啲係扮嘅?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

回覆樓主:

暈左自然會幫佢叫“白車”
順便睇埋醫生啦

瑪瑙宮

seaheart88 發表於 19-5-15 14:33
有時睇網上嗰啲珍寶豬分享可能覺得誇張。。。但係我今日真係遇到一個叼婦。。

一間普通傷風感冒嘅診所。。 ...

通常發高燒既小朋友及老人家就會優先診症,除非全診所既病人都肯讓呢類野蠻女人睇先就得。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

seaheart88 發表於 19-5-15 14:36

之前睇醫生遇上個傻人無理取鬧。
醫生出黎請佢離開,維護姑娘尊嚴
你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

個姑娘應該習慣經常都有呢d人。

朋友大肚坐關愛坐,都比個6x歲女人話佢唔應該坐叫佢起身讓座,真係咩人都有。

瑪瑙宮

大廚勳章

moonlight9198 發表於 19-5-15 14:53
通常發高燒既小朋友及老人家就會優先診症,除非全診所既病人都肯讓呢類野蠻女人睇先就得。
...

佢最嬲個姑娘。。。吾幫佢問其他客。。或者其他人肯呢?當然其他病人冇一個回應佢啦。。所以佢一直就發癲。。話個姑娘不是。。係咁不停咒到入去
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

回覆樓主:

係,遇到無理要求不讓步!

男爵府

我一定忍唔住話自己唔會讓佢,因為我都好似見暈

子爵府

回覆樓主:

香港依家好多人唔識排隊點解 好似自己超市買一件就應該讓佢先 老又要讓佢先 趕住去死咁

瑪瑙宮

大廚勳章

vencyk 發表於 19-5-15 15:05
我一定忍唔住話自己唔會讓佢,因為我都好似見暈

我會話比佢聽我都急㗎。。。我都等左好耐架我又係病都覺得好辛苦。。讓唔到你
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆樓主:

有次去入境處攞張form,排詢問處條隊。下個到我時,突然有個大叔企喺龍頭,意圖打尖。我望住佢,指吓龍尾。佢竟然話自己問少少野就走。我話我都係問少少野就走喎。佢先死死氣走去排隊。佢都痴根嘅,排詢問處梗係問野啦,唔通攞飛飲茶咩。

newcook    發表於 19-5-15 16:34

首頁

尾頁

跳至