想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我醫生最初開50mg比我每日食,但我真係頭髮少咗,臉油又多,已減少一粒但都差不多。
我中醫話其實冇咩用,網上話可以增加卵子,其實大家jm有冇咩經驗吖?

大宅

個中醫咁解主要想你繼續調理佢就有生意!我吾信中醫,睇左11年都冇受孕,一吾睇,專心只做IVF就有,中醫太慢了!我係有食DHEA, 2次比較卵子係多咗,最好食埋CoQ10,卵子質素都會改善

大宅

Jaycebobo 發表於 19-5-16 08:59
個中醫咁解主要想你繼續調理佢就有生意!我吾信中醫,睇左11年都冇受孕,一吾睇,專心只做IVF就有,中醫太 ...

多謝你嘅回覆,我都有食q10吖。請問你兩次之間食咗幾耐?多咗幾卵吖?質素會好d嗎?

大宅

ilkachan 發表於 19-5-16 13:02
多謝你嘅回覆,我都有食q10吖。請問你兩次之間食咗幾耐?多咗幾卵吖?質素會好d嗎?
...

我食左3個幾月左右,卵多左8粒左右,但明顯的就係可以去到D5嘅胚胎多左好多,由2個變到7個,我覺得咁短時間有轉變係中醫做吾到的,食DHEA, Q10反而有D效果

大宅

ilkachan 發表於 19-5-15 16:39
我醫生最初開50mg比我每日食,但我真係頭髮少咗,臉油又多,已減少一粒但都差不多。
我中醫話其實冇咩用, ...

呢頁喺一本關於ivf 書,內容都講到現時不是有太多research 關於呢方面。不過有些數據都有點支持。我之前喺另一本日本人些嘅都見過佢地支持服DHEA。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

我岩岩食咗兩三星期,暫時未覺有太多面油和蒼,頭髮我比較唔到,有d 形住好似甩多咗。想問你係食咗幾耐先有油和甩頭髮? 我之前一直唔想食就係怕甩頭髮,又驚自己變得多毛,我本身已經比一般女仔多毛。

複式洋房

回覆 yhyeung 的帖子

你食幾多 mg呀?我都想開始食,但好驚生暗瘡,因為之前暗瘡問題搞咗好耐。

大宅

Hoyizi 發表於 19-5-18 00:56

你食幾多 mg呀?我都想開始食,但好驚生暗瘡,因為之前暗瘡問題搞咗好耐。

我暫時食咗每日2 粒25 mg, 3 個禮拜到,未有瘡住

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

yhyeung 發表於 19-5-17 14:25
我岩岩食咗兩三星期,暫時未覺有太多面油和蒼,頭髮我比較唔到,有d 形住好似甩多咗。想問你係食咗幾耐先 ...

我食左25mg三個月,發現頭油係多左,我自己就用定d防脫髮洗頭水,甩頭髮嘅情況就唔太覺
至於暗瘡就無乜,我估係因人而異,不過面油係有多到的

大宅

R_P0505 發表於 19-5-18 07:10
我食左25mg三個月,發現頭油係多左,我自己就用定d防脫髮洗頭水,甩頭髮嘅情況就唔太覺
至於暗瘡就無乜, ...

能否問你用邊隻洗頭水。我本身髮根係油性,髮絲係乾,所以我平時只有很少洗頭水岩我用。hk 洗頭水比較多滋潤型

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

yhyeung 發表於 19-5-18 07:22
能否問你用邊隻洗頭水。我本身髮根係油性,髮絲係乾,所以我平時只有很少洗頭水岩我用。hk 洗頭水比較多滋 ...

呢隻,logon有售

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

R_P0505 發表於 19-5-18 07:25
呢隻,logon有售

thank you, 咁我去logon 睇下

複式洋房

你dhea食邊個牌子?

大宅

Hoyizi 發表於 19-5-18 09:34

你dhea食邊個牌子?

GNC 呀,因暫時唔係好知邊度有第二隻賣

大宅

我之前食dhea有負作用,一個月急漲左20磅

洋房

尋日睇婦產科醫生,佢話早幾年流行過一排研究dhea效用,但近年停哂。佢覺得啲Dhea 唔確定效用,但係有副作用,所以就唔建議我食,反而q10就可以食下~
利申:無做ivf,仲試緊自然

大宅

2019勳章

唔好亂食呀,就算食,之前都應該驗一驗血先,我之前未做ivf 時有食過兩三個月,香港醫生開,但幾個月後決定去台灣做ivf ,所以去左台灣驗血,因為做ivf 前要驗血,一驗話我DHEA 哩項超標左幾倍,愛群翁醫師即刻叫我唔好食。

大宅

mojomojo88 發表於 19-5-18 16:39
唔好亂食呀,就算食,之前都應該驗一驗血先,我之前未做ivf 時有食過兩三個月,香港醫生開,但幾個月後決定 ...

我食左一樽就停左,原來有得驗血,早知去愛群驗埋啦,請問係驗哪一隻指數?

大宅

mojomojo88 發表於 19-5-18 16:39
唔好亂食呀,就算食,之前都應該驗一驗血先,我之前未做ivf 時有食過兩三個月,香港醫生開,但幾個月後決定 ...

係咪驗testosterone?
我想知因我岩岩食三星期我想去仁健check 下情況如何,thanks

大宅

yhyeung 發表於 19-5-17 14:25
我岩岩食咗兩三星期,暫時未覺有太多面油和蒼,頭髮我比較唔到,有d 形住好似甩多咗。想問你係食咗幾耐先 ...

我自己就係大約半個月左右開始~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊